Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Fermierii vor beneficia de motorină subvenţionată până în anul 2020

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – MADR a stabilit bugetul pentru plata diferenţei de acciză aferentă motorinei utilizate în agricultură de către deţinătorii de acorduri prealabile. Diferenţa de acciză cuvenită fermierilor pentru trimestru IV al anului 2014 se va vira în conturile solicitanţilor până la 30 iunie. Guvernul a aprobat reducerea accizei la motorina agricolă şi pentru perioada 2015 – 2020.

Surse ale MADR şi ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură – APIA au menţionat că se vor subvenţiona 90,2 milioane de litri de motorină agricolă din bugetul alocat în valoare de 162,7 milioane de lei.

Asemeni subvenţiilor acordate în alte sectoare, dacă solicitările de plată vor fi mai mari, este necesară diminuarea proporţională a sprijinului acordat fiecărui fermier deţinător de acord prealabil.

Ajutorul reprezintă rambursarea diferenţei dintre acciza standard şi cea redusă la 21 de euro pe tonă. Valoarea ajutorului se calculează în lei, la cursul de schimb valutar euro/leu, utilizat anual la calculul accizelor.

Agricultorii pot răsufla uşuraţi. Guvernul a aprobat reducerea accizei la motorina agricolă şi pentru perioada 2015 – 2020. Ajutorul se acordă trimestrial.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

IFPLUS CUMPĂRĂTURI ÎN SATU MARE

Poftă mare de mers la piață

Este o cutumă în comunităţile creştine ca la sfârşit de octombrie, început de noiembrie să fie comemoraţi morţii.

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now