Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Teatrul Masca transformă sala Lecoq în cafe-teatru

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Sediul Teatrului Masca
Sediul Teatrului Masca

Teatrul Masca inaugurează joi noul design al Sălii Lecoq, transformată în Cafe-teatru Masca, odată cu premiera spectacolului “Parapanghelos”, un cabaret după “Cânticele comice” ale lui Vasile Alecsandri, informează organizatorii într-un comunicat remis luni AGERPRES.

“Într-un decor cu totul nou, unde spectatorii vor sta confortabil câte doi la o măsuță și vor primi câte o băutură răcoritoare inclusă în prețul biletului, aceștia vor putea vedea și auzi într-o ambianță specială un cabaret de excepție”, potrivit documentului citat.

Textele, cântecele și dansurile noului spectacol se armonizează într-un tot unitar, luminile și costumele împlinesc starea de bine pe care și-o oferă spectacolul, iar performanța actoricească reală, cu treceri rapide de la un personaj la altul, cu mijloace de expresie diverse, provoacă satisfacția de a fi fost martorul unui act autentic de creație, se arată în comunicat.

“Parapanghelos înseamnă ‘adio’ și era strigătul cu care își încheiau evoluția păpușarii ambulanți pe vreme lui Alecsandri. Astăzi, actorii de la Masca au ambiția de a traduce parapanghelosul lor prin ‘bine v-am găsit’. ‘Cânticelele comice’ beneficiază astăzi, la început de veac XXI, de zâmbetul cu totul special al unui public care descoperă, nu fără tristețe civică, teribila contemporaneitate a acestor texte, semn că în lumea moravurilor politice cel puțin, trecerea timpului nu face decât să confirme și să adâncească peiorativul apelativ de dâmbovițean”, spune Mihai Mălaimare, directorul Teatrului Masca, citat în comunicat.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns