Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Trei cutremure în mai puţin de patru luni la Satu Mare

Seismograf
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Seismograf
Seismograf

Un nou cutremur  a avut loc în zorii zilei de vineri, 6 februarie, în zona seismică Maramureș, pe raza județului Satu Mare.

Conform datelor înregistrate de seismograful Institutului Național de  Fizica Pământului, mișcarea, cu o magnitudine de 2 grade pe scara Richter s-a produs la ora 04.11.41, având epicentrul la o adâncime de 7 km, cu coordonatele de< 47.9682 grade latitudine nordică și 23.0452 grade longitudine estică, adică la ieșirea din localitatea Halmeu spre Turulung, în partea stângă a șoselei E58.

În decurs de nici 4 luni, acesta este cel de al treilea cutremur de magnitudine scăzută, produs în stratul superior al scoarței în aceeași zonă. Cu 3 săptămâni în urmă, în 13 ianuarie, tot un cutremur de suprafață (la o adâncime de 5 km), și tot de mică intensitate, cu magnitudine de 2,1 grade pe scara Richter a avut loc în localitatea Halmeu, cu epicentrul în apropiea gării CFR, iar în 26 noiembrie, o mișcare seismică cu magnitudine de 2,5 grade pe scara Richter s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, în localitatea Turulung, lângă râul Tur.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

MAE: Ambasada Rusiei îl poate contacta oricând pe cetăţeanul prins cu hărţi clasificate

Ambasada Federaţiei Ruse a cerut Ministerul Afacerilor Externe să-i faciliteze o întâlnire cu cetăţeanul rus, care a fost depistat pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă în timp ce încerca să părăsească România cu hărţi care conţineau informaţii calsificate. Cetăţeanul rus este în libertate şi poate contacta sau poate fi contatctat oricând de Ambasada Rusiei, căreia i s-au transmis, la sfârşitul lunii octombrie, inclusiv datele de identificare, informează MAE.