Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Situaţia minorităţii maghiare din România, în atenţia ministrului de Externe al Ungariei

Peter Szijjarto, ministrul de externe ungar
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Peter Szijjarto: Ungaria aşteaptă îndeplinirea unor condiţii
Peter Szijjarto: Ungaria aşteaptă îndeplinirea unor condiţii

Situaţia drepturilor comunităţii etnicilor maghiari din România se va afla “evident” pe agenda unei întâlniri ce ar putea avea loc la sfârşitul lui februarie, a anunţat marţi ministrul ungur de Externe Peter Szijjarto, reacţionând faţă de o declaraţie a Ministerului român de Externe, relatează MTI.

Szijjarto a reacţionat astfel, pe postul public Duna TV, după ce Ministerul român de Externe a afirmat că principiul reciprocităţii nu este aplicat atunci când este vorba despre evaluarea situaţiei comunităţii româneşti din Ungaria, relatează Mediafax.

Ministrul ungur a subliniat că există anumite condiţii de îndeplinit înainte să se întâlnească cu omologul său român, la sfârşitul lui februarie, şi că aceste condiţii nu au fost îndeplinite integral.

Situaţia drepturilor membrilor comunităţii minorităţii maghiare “va fi, evident, un subiect de negocieri de neevitat”, a apreciat el.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

5 comentarii

  1. Mai colonistilor !, voi nu ati respectat nici dorinta romanilor din Transilvania stipulata in Proclamatia de la Alba Iulia din 1 Dec. 1918 facuta de romanii din Transilvania ! si ati calcat in picioare drapelul romanilor din Transilvania impunandu-le drapelul vostru si obiceiurile voastre proaste !. Si mai vorbiti de drepturile minoritatii maghiare pe care nu le-ati respectat niciodata ?. Mergeti la Gyor (Ungaria) si vedeti ce drapel este arborat pe cladirea scolii pt. romani (tricolorul romanesc !) si dupa aia comentati,….. prostilor !!!. Nici in competitiile sportive nu acceptati drapelele unguresti sau secuiesti si vorbiti de toleranta ?. Sunteti rusinea Europei nu meritati sa fiti nici macar in UE !.

  2. Nu există nicăieri în lumea civilizată o ţară care să acorde atâtea drepturi unei minorităţi alogene cum acordă România minorităţii maghiare. Şi totuşi nu vor fi mulţumiţi niciodată, sâcâindu-ne perpetuu cu aceeaşi pretenţie: autonomie
    Cred ca e timpul sa spunem: AM TOLERAT DESTUL

  3. Este pierdere de vreme sa discuti cu astia. Nu ajungi la nici un rezultat. Statul Roman are in prezent capacitatea de a-si crea anticorpii necesari pentru a contracara aroganta hungarista ridicola si a le da peste nas acestor provocatori de 2 lei. Trebuie doar aplicata legea asa cum s-a aplicat in cazul extremistilor Jobbik care au fost aruncati cu suturi dincolo de granite. Noi stim istoria prea bine si nu ne lasam pacaliti. De fapt, ei nu mai pacalesc pe nimeni, toata Europa dar si SUA stiu deja ce inseamna Ungaria.

Lasă un răspuns