Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Deputaţii jurişti au aprobat încă o cerere de arestare a Elenei Udrea

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Elenea Udrea
Elenea Udrea

Deputaţii jurişti s-au reunit miercuri pentru a supune la vot noua cerere a DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea, în dosarul “Gala Bute”, pentru trei noi infracţiuni de luare de mită.

UPDATE: Deputaţii vor analiza în plen, luni, de la ora 16,00, cererile DNA de începerea a urmăririi penale şi respectiv de arestare preventivă a deputatului Elena Udrea, pentru noile acuzaţii în dosarul “Gala Bute”.

 

Udrea, care a fost audiată miercuri dimineaţă de procurorii DNA, a anunţat că nu va merge în faţa deputaţilor jurişti, ci se va apăra direct în plen, înaintea votului final.

Astfel, pentru cererea privind încererea urmăririi penale s-au dat 23 voturi ”pentru” şi două abţineri.

Pentru cererea privind arestarea au fost 16 voturi ”pentru”, trei abţineri, patru voturi ”împotrivă” şi două voturi neutilizate.

Avocatul fostului ministru a declarat, cu privire la încuviinţarea urmăririi penale, că aceasta a transmis deputaţilor jurişti să avizeze pozitiv cererea procurorilor, scrie B1tv.

„Primul punct s-a referit la cererea de încuvinţare a începerii urmăririi penale. Prin vocea mea, Elena Udrea a cerut încuvinţarea începerii urmăriri penale pentru că anchetele trebuie să se desfăşoare fără nicun fel de impedimente. La punctul doi, referitor la arestare, evident, ne-am opus. Am spus că Elena Udrea a avut parte de şase zile de umilinţă. Cele şase zile de arest au fost inutile. Dumneai doreşte să vină în plen. Vom face o cerere în acest sens şi sperăm să fe aprobată de către Parchet”, a declarat Marius Striblea.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns