Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Angajaţii Primăriei Satu Mare fac în 20 februarie grevă de avertisment pentru salarii şi normă de hrană

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

  

Palatul Administrativ din Satu Mare
Palatul Administrativ din Satu Mare

  De la preşedintele Sindicatului Mintia al salariaţilor din cadrul unităţilor subordonate Consiliului Local Satu Mare, Florin Maier, am aflat că, în calitate de membru al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), se raliază acţiunii de protest – Grevă de avertisment ce se va desfăşura vineri, 20 februarie între orele 10 -10,30.


Prin urmare, în acest interval orar Primăria Municipiului Satu Mare, Direcţia Impozite şi Taxe Locale Satu Mare, Serviciul Public Comunitar Local Evidenţa Populaţiei şi Serviciul Public Ajutor Social vor opri activitatea, atât cea internă cât şi cea cu publicul. “Ne cerem scuze tuturor cetăţenilor pentru eventualele neplăceri cauzate prin acţiunea extremă la care am fost obligaţi a recurge”, transmit sindicaliştii.

 

Potrivit comunicatului Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (F.N.S.A.), greva de avertisment cu întreruperea programului în instituţiile din admistraţia publică locală (primării şi consilii judeţene) are loc ca urmare a faptului că niciuna dintre solicitările F.N.S.A. nu au fost soluţionate în mod favorabil de către Guvernul României. Revendicările se referă la:

“1. Reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii.

2. Creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice”.

“În condiţiile în care niciuna dintre solicitările noastre nu au fost soluţionate în mod favorabil de către Guvernul României, dimpotrivă, prin adoptarea O.U.G. nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, salariile bugetariilor din administraţia publică locală au fost îngheţate şi a fost interzisă, în mod expres, acordarea tichetelor de masă, cadou şi a voucherelor de vacanţă, precum şi a oricăror premii, prime sau bonificaţii, veniturile salariaţilor din administraţia publică locală fiind menţinute la acelaşi nivel cu cel din decembrie 2014, în contextul în care aproape toate categoriile de personal bugetar (sănătate, asistenţă socială, apărare, învăţământ) au beneficiat de creşteri salariale şi îmbunătăţiri ale condiţiilor de muncă,

Constatând dezinteresul manifestat de către reprezentanţii Guvernului României faţă de problemele majore cu care se confruntă salariaţii din sectorul nostru de activitate şi faţă de situaţia disperată în care se află aceştia ca urmare a faptului că sunt şi rămân cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sistemul bugetar,

                  Având în vedere că la ultima dintre întâlnirile organizate la nivelul Ministerului Muncii, din data de 26.01.2015 cu Ministrul delegat pentru dialog social –  dl. Liviu Marian Pop, nu au fost identificate soluţii concrete la revendicările noastre, formulându-se răspunsuri evazive şi promisiuni pe termen lung, fără vreo perspectivă reală,

     Şi datorită refuzului de a parcurge procedura concilierii conflictului de muncă declanşat şi înregistrat, conform legii la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice,

     F.N.S.A. a hotărât declanşarea acţiunilor de protest ce presupun intreruperea activităţii în instituţiile administraţiei publice locale (primării şi consilii judeţene).

                Constatăm că după aproximativ doi ani de guvernare, am fost amăgiţi cu promisiuni, aşa cum s-a intâmplat şi în campania electorală din 2012, când actualii guvernanţi au câştigat alegerile cu voturile noastre, promiţând că vor modifica legislaţia prin care Guvernele Boc au distrus tot ceea ce sindicatele din România au construit de la Revoluţia din 1989 încoace. Am mai fost păcăliţi şi cu ocazia alegerilor europarlamentare din 2014 de către clasa politică aflată la guvernare.

               Toate aceste motive au generat foarte mari nemulţumiri în rândul salariaţilor din administraţia publică locală şi ne-au determinat să recurgem la acţiuni de protest extreme, în primă fază greva de avertisment, după care vom demara procedura pentru strângerea de semnături în vederea declanşării grevei generale în administraţia publică locală”, se arată în comunicatul semnat de Valer Suciu – preşedinte al FNSA.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

16 comentarii

  1. FANTOMAS poti lipsi de 80%dintre ei doar suntem in era calculatoarelor.Nerusinatilor pe linga faptul ca toate ziua sunteti prin oras si nu faceti nimic mai vreti inca la salar care si asa este foarte mare :vezi declaratia de avere a lor de pe sait-ul primariei

  2. Sunt conștient că există categorii de personal mai bine plătite, chiar și cu 3 sau 4 mii de lei, însă puțini la număr.
    Cu o vechime de 30 de ani in câmpul muncii dintre care aproape 15 ani în adminitrație, beneficiez de un câștig lunar de 950 lei.
    Vă rog frumos comentați!
    Aș avea dreptul la mărire sau nu?

  3. Vedeti ‘declaratii de avere primaria satu mare’ si o sa va dati seama ca salariile lor sunt muuuult peste media salariilor in Romania!!Nu va e rusine,pu.torilor???Iar ra.hatul ala caruia ii ziceti “politie locala” sa dispara din peisaj,sunt platiti chiar degeaba!!Vezi cate o martoaga pe care scrie “politia locala” care se plimba dupa cate doi agenti de politie nationala,asta insemnand “patrula mixta”!!Pentru ce e nevoie de asa ceva?????Ce poate face o femeie din pol. locala “atasata” celor doi politisti care de fapt se descu.rca exact la fel si fara “remorca”???Mai vor si salarii ca cele ale pol. nationale !!Cica le cu.rge sange la fel de rosu prin vene,dupa cum afirma un participant la mitingul de la Buc.uresti!!TRANSFERATI TOATE FUNCTIILE POL.LOCALE LA JANDARMERIE,IAR CEI PESTE 100 DE JANDARMI SA PATRULEZE PE STRAZILE ORASULUI!!!

  4. Vedeti ‘declaratii de avere primaria satu mare’ si o sa va dati seama ca salariile lor sunt muuuult peste media salariilor in Romania!!Nu va e rusine,putorilor???Iar rahatul ala caruia ii ziceti “politie locala” sa dispara din peisaj,sunt platiti chiar degeaba!!Vezi cate o martoaga pe care scrie “politia locala” care se plimba dupa cate doi agenti de politie nationala,asta insemnand “patrula mixta”!!Pentru ce e nevoie de asa ceva?????Ce poate face o femeie din pol. locala “atasata” celor doi politisti care de fapt se descurca exact la fel si fara “remorca”???Mai vor si salarii ca cele ale pol. nationale !!Cica le curge sange la fel de rosu prin vene,dupa cum afirma un participant la mitingul de la Bucuresti!!TRANSFERATI TOATE FUNCTIILE POL.LOCALE LA JANDARMERIE,IAR CEI PESTE 100 DE JANDARMI SA PATRULEZE PE STRAZILE ORASULUI!!!

  5. Sa facem si noi o greva de avertisment in sensul ca anul asta nu ne vom mai plati impozitele si taxele…sa vedem de unde-si mai iau salariile acesti “intretinuti” care cat ii ziulica de lunga sunt peste tot in oras, numai in Primarie si Prefectura “NU”

  6. Chiar imi e mila de saracii chiulangii, motivul real cred ca e lipsa de personal calificat, ar mai fi nevoie de vreo 500 sa munceasca in locul lor. Pai da cum? Sa nu muncim nimic pt salariul de 3500 de roni si concediu doar 90 de zile pe an??? Greva frate!!!

  7. Cred ca vor sa -si faca fiecare datoria . Fiind prea multi (poate dublu ) si-au dat seama ca nu este deajuns sa fie suficienti (de multi) ci trebuie sa fie si eficienti.Le tebuie o mica pauza sa se imparta ;cei care raman si ce care pleaca.

  8. Ma bucur ca ne aliniem si nou cu Ocidentul, toate asa-zisele greve, vezi Doamne, se pot organiza doar Vinerea si acolo. Cel mai adesea, cei care fac grevele mentionate fac parte din Administratia Publica. De buna seama, ei sunt cei mai in masura sa-si permita un weekend prelungit la munte in vremurile acestea nefaste…

Lasă un răspuns