Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Iohannis critică Guvernul şi crede că sunt şanse să fie schimbat

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi seara, că situaţia evoluează de aşa natură că există o şansă rezonabilă ca printr-o moţiune de cenzură să se schimbe guvernul, dar nu a dorit să avanseze o dată.

Întrebat, la Digi 24, dacă are sentimentul că va avea “propriul guvern” înainte de alegerile din 2016, Klaus Iohannis a declarat: “Situaţia evoluează de aşa natură că pot să spun există o şansă rezonabilă ca printr-o moţiune de cenzură să se schimbe guvernul”.

Preşedintele Iohannis a spus despre declaraţiile Executivului privind încheierea şi neprelungirea acordului cu FMI, că nu e doar treaba Guvernului să hotărască că mai trebuie sau nu acord şi, să ia decizii astfel, fără a cunoaşte motivaţiile, ar fi destul de grav, relatează Mediafax.

Preşedintele Iohannis a precizat că păstrarea sau nu a acordului cu FMI este o chestiune care trebuie foarte bine gândită şi judecată, între mai mulţi actori”.

În plus, Iohannis afirmă că are mari semne de întrebare privind reducerile fiscale anunţate de Guvernul Ponta, precizând că Executivul nu a spus cum va gestiona aceste reduceri de impozite şi taxe.

Solicitat să precizeze cum i se par aceste propuneri şi dacă sunt fezabile, Iohannis a precizat că per ansamblu ideile, toate, sunt luate din propunerile PNL sau din propunerile sale. “Ele au fost enunţate şi în programul meu şi în programele PNL şi în concepţia PNL”, a spus Iohannis.

Şeful statului a subliniat că astfel de reduceri se fac “după o analiză foarte, foarte atentă”, care nu se poate face într-o săptămână sau două, ci în luni de zile, împreună cu foarte mulţi specialişti.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns