Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Situația transportului în comun din municipiul Satu Mare, dezbătută în direct la Informația TV

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Nemulţumirile referitoare la condiţiile de transport în comun din municipiul Satu Mare au reprezentat principalele subiecte de discuţie abordate în cadrul emisiunii Audienţe în Direct difuzată luni, 23 februarie, de la ora 18.30, la Informaţia TV. Invitat în studio a fost Ionuţ Bujor, directorul general al firmei Transurban.

Mizeria din autobuze, temperaturile scăzute pe care cetăţenii trebuie să le îndure în anotimpul rece, aglomeraţia din autobuz la orele dimineţii, necesitatea urgentă a unor autovehicule noi, nevoia suplimentării rutelor pe diferite tronsoane din oraş au reprezentat doar câteva dintre problemele pe care cetăţenii municipiului le-au expus prin telefon directorului general Transurban, Ionuţ Bujor. Acesta şi-a notat toate problemele sesizate şi a promis că va analiza speţele pentru ca măsurile necesare să fie luate. “Cred că un alt invitat atât de criticat cum am fost eu în seara asta nu aţi mai avut. Da, într-adevăr Transurban are probleme în multe privinţe şi eu alături de întreaga conducere a firmei de transport vom încerca să le remediem cât mai repede. Sunt director de şase luni şi sper să reuşesc să fac ceea ce predecesorii mei nu au putut sau nu au vrut. Din nefericire şi la noi, la fel ca în toate celelalte părţi în care privim, totul depinde de bani. În ceea ce ne priveşte, totul depinde de Consiliul Local Satu Mare, care este acţionar majoritar şi care decide câţi bani primim. Pentru anul 2015 ne va fi alocată suma de 4,5 milioane lei, cu 750 de mii de lei mai puţin decât în anul precedent în ceea ce prive;te veniturile şi cheltuielile”, a declarat Ionuţ Bujor.

Transurbanul primește doar 500.000 lei pentru achiziții în 2015

De asemenea, directorul Transurban explică cum şi unde trebuie cheltuiţi banii primiţi de la municipalitate.
“Aceşti bani acoperă multele cheltuieli de întreţinere, salariile celor 175 de angajaţi, achiziţionarea lunar a 60 – 70 de mii de litri de combustibil pentru cele 46 de autobuze pe care le avem, subvenţionările în ceea ce prive;te persoanele care circulă gratuit sau cu abonamente la jumătate de preţ.
Din acest total, pentru achiziţionarea de autobuze noi ni se alocă doar 500 de mii de lei, ceea ce este foarte puţin, având în vedere costul unui astfel de vehicul. Câte autobuze vom putea cumpăra în acest an depinde foarte mult de anul de fabricaţie, dotările pe care ni le dorim şi multe altele. Am putea cumpăra două sau 10, dar nu pot decide eu acum pe moment cum vom proceda, având în vedere că bugetul nici măcar nu este aprobat“, spune Ionuţ Bujor.
 Începând din 24 februarie, în fiecare zi de marţi, de la ora 18.30 telespectatorii Informaţia TV vor fi aşteptaţi la Audienţe în direct şi în limba maghiară, emisiune moderată de Eva Laczko. În ediţia de azi, consilierul local Butka Gergo va asculta şi va răspunde cetăţenilor nemulţumiţi.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns