Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Camera a respins OUG 55, dar aleşii care au migrat îşi vor păstra mandatele

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Camera Deputaţilor a decis, miercuri, respingerea Ordonanţei 55/2014 care permitea migraţia aleşilor locali, declarată neconstituţională, adoptând, însă, un amendament, criticat de PNL, care arată că primarii, consilierii care au trecut la alt partid pe baza ordonanţei nu-şi vor pierde mandatele.

Deputaţii au luat această decizie cu 203 voturi pentru, 105 împotrivă şi 22 de abţineri.

PNL a susţinut că aleşii locali care au trecut la alt partid în baza ordonanţei să-şi piardă mandatele, iar sumele indemnizaţiilor să fie returnate, deputatul PNL Victor Paul Dobre susţinând că astfel, va fi respectată decizia Curţii Constituţionale care a decis că ordonanţa este neconstituţională.

“Să respectăm decizia CC, să reglementăm ferm împotriva fenomenului de traseism politic în care mii de primari şi consilieri au trecut la alt partid. Nu cred că mai există o ţară a UE în care să fie această transhumanţă”, a spus Victor Paul Dobre, citat de Mediafax.

Liderul deputaţilor PNL Ludovic Orban a spus că “fotografia la zi a consiliilor judeţene şi consiliilor locale nu mai corespundă voinţei electoratului”.

În replică, PSD a susţinut că aleşii locali care au migrat în baza unei ordonanţe nu trebuie pedepsiţi că au respectat o reglementare şi trebuie să-şi păstreze mandatele.

Camera Deputaţilor a fost prima cameră sesizată, Senatul fiind cameră decizională.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns