Image 1
Image 2

Motorina agricolă nu este colorată nici în Germania

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Se spunea că în Germania motorina pentru agricultura este colorată. Mitul acesta este vechi de zece ani. Credinţa nestrămutată că în alte părţi ale Uniunii Europene fermierii primesc o motorină anume, colorată special pentru ei, odată cu o subvenţie pe carburant consistentă, nu a fost contrazis până acum. Motorina pentru fermierii din Germania are două preţuri. Unul pentru cei ce o folosesc pentru munci agricole şi al doilea, pentru transport rutier. Motorina agricolă nu este colorată nici în Germania.

În Germania, povesteşte un localnici, fermierii alimenteazaă cu motorina normală, de la furnizori en-gros, atunci când cumpără pentru tancurile de distribuţie pe care cei mai mulţi le au în fermă, sau de la benzinării, ca tot automobilistul. Preţul plătit este cel comun.

Colorată, este doar motorina utilizata la încălzirea locuinţelor. “Aceasta este motorină aditivată cu un colorant de culoare roşie, care are şi un miros intens”. Pentru că în Germania combustibilul folosit pentru încălzit nu este încărcat cu aceleaşi taxe ca şi carburanţii rutieri.

Fără taxe şi accize, motorina pentru încălzire costă cam cu 70% mai puţin decât motorina normală. De asemenea, mirosul înţepător o face să fie detectată uşor pe şosea.

În Germania, fermierii care au tractoare cu număr rutier, deci pot circula cu ele pe şosea, plătesc motorina la fel ca automobiliştii. Subvenţia se dă doar celor care folosesc tractoarele la lucrări agricole, fără să iasă pe şosele cu ele.

 

1 comentariu

  1. Dar este vreo diferenta la cifra octanica ( cetanica) sau in afara mirusului intre motorina rosie si cea normala care se baga in autoturisme. Ma refer daca afecteaza motoarele turismelor daca o folosesti pe cea rosie, stiind ca nu este legal sa mergi cu aceasta motorina rosie.

Lasă un răspuns

IFPLUS NEMULȚUMIRILE ȘOFERILOR

Șoferii nu sunt de acord cu stâlpii de beton de pe marginea străzii Barițiu

Pe strada Barițiu din municipiul Satu Mare și-au făcut aparația de o vreme tot felul de stâlpișori de protecție de-a lungul șoselei, unii din beton, alții din metal,...

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now