Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

O treime din vinurile nobile de la Halmeu n-au întrunit punctajul pentru medalii

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Podgoreni şi juriu la concursul de vinuri din Halmeu
Podgoreni şi juriu la concursul de vinuri din Halmeu

 

Sâmbătă, 28 februarie, la Halmeu, a avut loc cea de a XI-a ediţie a Concursului local de vinuri nobile. Manifestarea vini-viticolă a fost organizată de Consiliul Judeţean Satu Mare, în colaborare cu Asociaţia Viticultorilor din judeţul Satu Mare. La această ediţie a concursului au fost decernate 6 medalii de aur, 9 medalii de argint şi 7 de bronz. Asemeni oricăror competiţii similare, sunt şi vinuri care nu întrunesc punctajele pentru obţinerea de medalii. Proporţia lor a fost de aproape 33%.

Iată că sunt în desfăşurare la nivel de judeţ concursurile de vinuri nobile. Competiţia este pe deplin justificată, în condiţiile în care în ultimii 7-8 ani, în diverse areale viticole din judeţ s-au plantat aproape 800 de hectare cu vie nobilă pe seama implementării programului de reconversie în viticultură. Fondurile necesare pentru acest demers au fost asigurate în proporţie de aproape 75-80% de către Uniunea Europeană, pe baza proiectelor depuse de cei care au dorit să înfiinţeze plantaţii de viţă de vie nobilă.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de luni, 2 martie, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns