Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Românii cu maşinile arse în Italia sunt din Batarci şi Turţ

masina_arsa
Proprietarii maşinilor incendiate în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, într-un cartier situat la periferia estică a Romei sunt din judeţul Satu Mare. Nicolae Buta din Batarci, Dănuţ Chirilă, Dumitre Cristea şi Vasile Mariţa, toţi din Turţ sunt proprietarii maşinilor arse în cartierul Borghesiana. Dănuţ Chirilă este socrul lui Dumitre Cristea şi Vasile Mariţa. Aşadar am putea spune că trei din cele cinci maşini aparţin unei singure familii.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Masina Incendiata la Roma
Masina Incendiata la Roma

   Proprietarii maşinilor incendiate în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, într-un cartier situat la periferia estică a Romei sunt din judeţul Satu Mare.
    Nicolae Buta din Batarci, Dănuţ Chirilă, Dumitre Cristea şi Vasile Mariţa, toţi din Turţ sunt proprietarii maşinilor arse în cartierul Borghesiana.

Dănuţ Chirilă este socrul lui Dumitre Cristea şi Vasile Mariţa. Aşadar am putea spune că trei din cele cinci maşini aparţin unei singure familii. Pe o filmare a site-ului dinitalia.it se pot vedea 3 numere de înmatriculare sătmărene: SM 91 BNI, SM 95 MAD şi SM 30 DUM.

Oamenii au fost treziţi de un zgomot puternic, în jurul orei 4 dimineaţa.
Ioan Pop, un român din Roma a declarat pentru Hotnews.ro că suspectează un act de rasism: “Cinci maşini cu număr românesc, toate parcate pe aceeaşi stradă, au fost efectiv distruse. De obicei, sâmbătă seara, în zona respectivă nu găseşti un loc de parcare. în mod curios, ieri seara, strada era liberă. Acum două săptămâni, exact în acelaşi cartier, a fost incendiată o altă maşină cu număr românesc. Proprietarul maşinii nu a vrut să facă plângere la poliţie, a spus că oricum nu se rezolvă nimic. Cred că este un episod de rasism evident”, a declarat Ioan Pop.
Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Roma, s-a autosesizat cu privire la incident.
Ministerul Afacerilor Externe constată că nu este pentru prima oară când are loc un astfel de episod în perimetrul capitalei italiene în care autovehicule cu numere de înregistrare româneşti sunt incendiate, aceasta inducând suspiciunea că asemenea acte ar putea avea şi motivaţii de natură xenofobă. Pe acest fond, ministerul Afacerilor Externe exprimă aşteptarea ca autorităţile locale să investigheze cu maximă seriozitate incidentul produs în dimineaţa zilei de 1 martie 2015, inclusiv sub aspectul săvârşirii unei fapte cu motivaţii xenofobe”, se spune în comunicatul MAE.
Sâmbătă, la Roma s-a desfăşurat o manifestaţie de amploare organizată de partidul extremist Liga Nordului. Matteo Salvini, liderul Ligii Nordului, cunoscut pentru poziţia sa anti-imigraţie a declarat: “Nu mai vrem contracte de muncă şi salarii Româneşti pentru camionagii noştri”, referindu-se la italienii care ar primi salarii mai mici, din cauza românilor care le fac concurenţă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns