Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Vernisajul expoziţiei Viorica Colpacci, astăzi, la ICR New York

Viorica Coilpacci - "Cosmogonie"
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Viorica Coilpacci - "Cosmogonie"
Viorica Coilpacci – “Cosmogonie”

O amplă expoziţie a cunoscutei artiste româno-americane Viorica Colpacci, intitulată “Foc şi Lumină” (“Fire and Light”) va fi vernisată astăzi la Institutul Cultural Român din New York.

Expoziţia are un caracter retrospectiv. Ea cuprinde de la lucrări de ceramică şi sticlă din perioada anilor ’70 (când artista a activat în România), până la marile sculpturi şi instalaţii din oţel sudat (şi uneori pictat) din perioada americană, mai ales din ultimii ani. Dealtfel, titlul expoziţiei este sugestiv pentru evoluţia artistei: de la creaţii aparţinând artelor focului (ceramică şi sticlă) la sculpturile-instalaţii care introduc în ecuaţia plastică lumina.

În expoziţie vor fi incluse şi icoane pe sticlă, executate de un grup de copii de la cercul de iconografie al Bisericii Sfântul Pantelimon – Foişorul de Foc din Bucureşti, coordonat de Viorica Colpacci. Artista va vorbi despre arta sa şi va susţine un workshop interactiv despre tehnica picturii pe sticlă. Expoziţia de la New York va fi deschisă până pe 24 martie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns