Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Dan Zeicu a vorbit despre tratamentul animalelor, în direct la Informația TV

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În cadrul emisiunii Audienţe în direct de joi, 5 martie, de la ora 18.30 de la ITV, discuţiile s-au concentrat pe tratamentele obligatorii la animale în perioada primăvară-vară. Invitat în platoul Informaţia TV a fost medicul veterinar Dan Zeicu, vicepreşedintele Colegiului Medicilor Veterinari Satu Mare şi jurnalistul Ioan Aniţaş.

Doctorul veterinar Dan Zeicu a făcut câteva precizări în ceea ce priveşte Programul Strategic al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor – ANSVSA prin care sunt stabilite acţiunile obligatorii în zootehnie indiferent de forma de proprietate. Implementarea programului strategic a început cu recoltarea probelor de sânge în vederea depistării anemiei infecţioase la cabaline şi urmează tuberculinarea în perioada martie – aprilie.
Oaspetele nostru a oferit informaţii utile cu privire la acţiunea de identificare a câinilor şi obligativitatea vaccinării antirabice la intervale de şase luni. Se estimează că acţiunea de identificare a câinilor este realizată în proporţie de 55-60%. Ea continuă atât în mediul rural cât şi în cel urban.“Microciparea şi vaccinarea antirabică sunt strâns legate întrucât cetăţeanul nu poate să îşi trateze animalul împotriva rabiei fără ca acesta să nu fie identificat.
Aceste vaccinări erau decontate până în luna februarie a acestui an. Acum cei care trebuie să urmeze aceste proceduri sunt nevoiţi să scoată din buzunar 15 lei pentru vaccin şi bineînţeles între 35 şi 50 lei pentru microcipare“, a spus Dan Zeicu.

“Ce își doresc femeile”, întrebarea de azi

Azi, 6 martie, de la ora 18.30 în cadrul emisiunii “Audienţe în direct” vine acad. dr. Virgil Enătescu şi jurnalistul Mihaela Ghiţă. Întrebarea şi totodată tema discuţiei este una foarte des întâlnită în zilele noastre şi anume ce îşi doresc femeile secolului XXI. În acelaşi timp vom face şi o comparaţie între sexe din acest punct de vedere. Aşteptăm să vă expuneţi părerile în timpul emisiunii sunând la numărul de telefon 0261.767.302.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns