Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Medicii de familie ameninţă cu proteste

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Medicii de familie anunţă că vor recurge la proteste dacă nu va fi retras proiectul Contractului cadru privind acordarea asistenţei medicale.

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) solicită insistent Ministerului Sănătăţii (MS) şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) să retragă proiectul de modificare a Contractului-cadru afişat joia trecută şi să îşi onoreze  atribuţiile în domeniul sănătăţii publice, respectiv slujirea interesului public şi al pacienţilor, în respect pentru medici şi pentru adevăr.

“În ciuda prevederilor legislative şi a obligaţiilor morale ale celor două instituţii, SNMF constată în fiecare an că de fapt medicii de familie (şi alţi medici din sistem)  sunt cei care slujesc interesul pacienţilor lor şi sunt avocaţii şi consilierii asiguraţilor în faţa tentativelor şi uneori chiar a abuzurilor CNAS sau a caselor locale de asigurări” se arată într-un comunicat al SNMF.

În acelaşi document se arată că restricţiile impuse medicilor prescriptori.

“Pacienţii sunt minţiţi că au dreptul la “orice decide medicul”. În realitate, medicul este încorsetat în practica sa de restricţii economice,  este adesea penalizat pentru ce a oferit pacientului cu nevoi medicale reale, ceea ce afectează relaţiile fireşti medic-pacient. Aceasta este o practică uzuală a caselor de asigurări. Avem pacienţi cu patologie multiplă, care pot primi de la toţi medicii la un loc, maxim 7 medicamente pentru bolile cronice. Nu pe o reţetă, ci pe toate reţetele la un loc! Nu e normal ca asiguratorul (CNAS) să-şi asume şi să informeze asiguraţii plătitori despre aceste restricţii pe care le impune ?”,  potrivit sursei citate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Românii pot apela la epiduroscopie pentru a trata bolile coloanei

Primele epiduroscopii în medicina românească şi est europeană au fost efectuate cu succes, joi, 14 februarie la Clinica de Angiografie şi Terapie Endovasculară Hemodinamic.

Cinci pacienţi diagnosticaţi cu hernii de disc, discopatii lombare şi sindrom post-laminectomie după multiple operaţii pe coloană au fost trataţi prin epiduroscopie de echipa de specialişti condusă de dr. Ovidiu Nicolae Palea, prof. dr. Peter Selgado şi prof.dr. Hector Segaldo din Spania.