Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Reacții ale ambasadelor la cazul Borbely

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ambasada Olandei a precizat, la solicitarea Mediafax, referitor la decizia Camerei Deputaţilor de a nu-i ridica imunitatea lui Laszlo Borbely, că urmăreşte “cu îngrijorare” evoluţiile, exprimându-şi, totodată, încrederea că România ia în considerare recomandările din rapoartele MCV.

“Ambasada Olandei urmăreşte evoluţiile cu îngrijorare. Credem că toţi oamenii sunt egali în faţa legii”, se arată în răspunsul remis Mediafax de către misiunea diplomatică.

Ambasada îşi exprimă încrederea că “România ia în considerare recomandările din rapoartele MCV, inclusiv chestiunea ridicării imunităţii în cazul procedurilor penale”.

După ce Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cererea de încuviinţare a urmăririi penale în cazul fostului ministru al Mediului Laszlo Borbely, prima reacţie a venit din partea Comisiei Europene.

Un oficial al Comisiei Europene a precizat, miercuri seara, pentru Mediafax, referindu-se la decizia Camerei Deputaţilor, că Executivul de la Bruxelles va monitoriza îndeaproape evoluţiile.

“Politica noastră este de a nu comenta cazuri individuale, dar, desigur, vom monitoriza îndeaproape evoluţiile”, a declarat un oficial al CE.

Joi dimineaţa a reacţionat şi Ambasada SUA care a precizat, la solicitarea Mediafax, că unul dintre principiile de bază ale democraţiei este că toţi oamenii sunt egali în faţa legii.

“Unul dintre principiile de bază ale democraţiei este că toţi oamenii sunt egali în faţa legii”, a precizat Ambasada SUA, reamintind că nu comentează cazuri individuale.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, nu a dorit să comenteze votul deputaţilor de respingere a cererii procurorului general pentru urmărirea penală a lui Borbely, spunând că în acea zi a fost la Braşov şi adăugând că presa îl poate întreba ce vrea, dar el răspunde la ce crede că este important.

Întrebat de jurnalişti cum au votat deputaţii PSD, miercuri, în cazul cererii transmise de Procurorul general pentru urmărirea penală a lui Laszlo Borbely, Ponta a răspuns că el a fost, în acea zi, la Braşov, pentru un proiect sportiv care va antrena inclusiv investiţii în infrastructură.

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cererea de încuviinţare a urmăririi penale în cazul lui Laszlo Borbely, după ce Comisia juridică a avizat favorabil, acum două săptămâni, cererea Procurorului general de încuviinţare a începerii urmăririi penale în cazul lui Borbely.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns