Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Marian Vanghelie, arestat preventiv

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Reţinut joi seară în acest dosar, Marian Vanghelie a fost prezentat vineri după-amiază instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

UPDATE sâmbătă 14 martie ora 9.00: Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis arestarea pentru 30 de zile a lui Marian Vanghelie în dosarul în care este acuzat că  primit aproximativ 90 de milioane mită.

Decizia nu este definitivă, însă Vanghelie va rămâne după gratii până la judecarea contestaţiei.

Edilul s-a întors sâmbătă dimineaţă în arestul Poliţiei Capitalei, de unde a plecat vineri noapte după ce ordonanţa de reţinere a expirat.

UPDATE: Marian Vanghelie a plecat de la ICCJ, vineri noapte, după ce i-a expirat ordonanţa de reţinere, el spunând că este pregătit pentru orice şi va aştepta acasă decizia instanţei în cazul cererii DNA de arestare a sa, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie.

Marian Vanghelie a ieşit din sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sâmbătă, în jurul orei 00.40, ordonanţa de reţinere emisă pe numele acestuia expirând vineri, în jurul orei 22.45.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la ICCJ urmează să decidă dacă admite propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare preventivă a lui Marian Vanghelie sau dacă va dispune arest la domiciliu sau control judiciar, în dosarul în care edilul este acuzat de luare de mită pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5.

UPDATE 19.30: Marian Vanghelie se lăuda că poate interveni la Klaus Iohannis

UPDATE 18.15 Marian Vanghelie a intrat la procesul în care se judecă arestarea sa preventivă pentru 30 de zile, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. „Am un loc în celulă pentru Ponta şi Oprea”, a spus Vanghelie, în timp ce intra în sala de judecată.

Marian Vanghelie, primarul sectorului 5 al Capitalei, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, informează vineri DNA. El este acuzat că a perceput un comision de aproximativ 20% din contracte de 2 miliarde de lei noi, pe care nu îl primea în bani, direct, ci prin bani sau bunuri cedate altor firme sau persoane apropiate de el.

Procurorii DNA informează că Marian Vanghelie este urmărit penal pentru abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, în timp ce vărul său Mircea Sorin Niculae este urmărit penal pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, iar Adrian Murgoci (şoferul lui Vanghelie), Laura Ciocan şi Sorin Ciocan (apropiaţi ai lui Vanghelie) sunt acuzaţi de favorizarea făptuitorului şi mărturie mincinoasă. Cei 4 sunt reţinuţi şi se propune arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Marian Vanghelie a fost interceptat de procurorii DNA în timp ce ii spunea unei persoane apropiate că poate interveni la Klaus Iohannis, prin intermediul unui realizator tv.

Primarul sectorului 5 spunea că preşedintele are nevoie de el să facă majoritatea in Senat.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns