Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Băsescu le cere lui Ponta şi Iohannis să-l remanieze pe Vâlcov

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a făcut, sâmbătă seara, un apel către Klaus Iohannis şi către premierul Victor Ponta, susţinând că orice oră întîrziere în remanierea ministrului Vâlcov are efecte grave de credibilitate politică în exterior, pe pieţele financiare dar şi pe cursul de schimb.

“Ştiu că este weekend, dar ministrul de finanţe al României a fost pus sub învinuire pentru presupuse fapte de corupţie (nu spun că este vinovat). Vă rog înţelegeţi că orice oră întîrziere în remanierea ministrului de finanţe Vâlcov are efecte grave de credibilitate politică în exterior, pe pieţele financiare dar şi pe cursul de schimb. Faceţi remanierea domnului Vâlcov înainte de ziua de luni (am sperat că o faceţi azi)”, a scris, sâmbătă seara, pe Facebook, fostul preşedinte Traian Băsescu, adresându-se şefului statului, Klaus Iohannis, şi premierului Victor Ponta.

“Dacă era vorba de ministrul de la cultură, mediu, transporturi, tineret şi sport poate mai puteaţi aştepta pînă luni”, a mai scris Băsescu, citat de Mediafax.

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, este acuzat de trafic de influenţă, fiind suspectat că, în calitate de primar al oraşului Slatina, ar fi intervenit în favoarea unui om de afaceri în atribuirea unor contracte, cel din urmă promiţându-i 20 la sută din sumele încasate.

Vâlcov a fost audiat, vineri seară, de procurorii DNA, în calitate de suspect.

Premierul Victor Ponta a scris, sâmbătă dimineaţă, pe Facebook, că Darius Vâlcov a avut şi va continua să aibă “un rol determinant” în cel mai important proiect al Guvernului din acest an: Codul Fiscal.

Preşedintele Klaus Iohannis nu a avut nicio reacţie faţă de situaţia ministrului Vâlcov.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns