Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Băsescu lansează noi atacuri la adresa Gabrielei Firea

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Fostul președinte Traian Băsescu a anunțat că se va prezenta miercuri în fața procurorilor pentru a fi audiat în calitate de suspect în dosarul în care senatorul PSD Gabriela Firea îl acuză de amenințare și șantaj.

“Categoric mă duc, pentru că eu respect instituțiile statului. Mă voi duce. Am calitatea de suspect. Mi-au transmis o scrisoare prin care am aflat că sunt suspect”, a declarat Traian Băsescu, luni, la plecarea de la sediul central al PMP, după o întâlnire cu lideri ai formațiunii.

Fostul șef al statului a arătat că, în privința dosarului în care este acuzat de Gabriela Firea, Curtea Constituțională a dat o decizie.

“În ce mă privește tot doamna Firulescu asta a făcut o plângere la Curtea Constituțională pentru declarațiile mele. Și din câte știu, Curtea Constituțională i-a explicat că președintele este liber să facă orice declarație politică în timpul mandatului și are aceeași libertate ca și parlamentarii”, a spus Băsescu.

El a adăugat că, fără a fi vreo “amenințare sau un șantaj”, îi cere Gabrielei Firea să explice “câți bani a transferat din Crescent în trustul lui Voiculescu”.

“Adică, dacă-și aduce aminte să fi semnat vreo hârtie prin care tot împrumuta, așa, an de an, și nu plătea înapoi, 400 de mii de euro și vreun 1,8 milioane de dolari de la Crescent și îi transfera într-o companie care era în grupul domnului Voiculescu. Dacă Firica își aduce aminte lucrul acesta, ar fi bine să se spovedească public”, a mai declarat Băsescu.

Întrebat dacă are de gând să facă o plângere la Parchet împotriva Gabrielei Firea pentru acuzele pe care i le aduce, Traian Băsescu a precizat: “Cred că organele statului ar trebui să se uite în Grivco, să vadă câți bani au fost transferați de la compania Securității, Crescent, în Grivco în perioada 2007-2011, când doamna Firea era administrator la o firmă din grupul Grivco.

“Și doamna Firea, cu mânuța domniei sale, a semnat împrumuturi de la Crescent către compania unde era administrator, ceva cu Media Press sau CasaPress, a semnat împrumuturi de 400 de mii de euro și 1,8 milioane de dolari pe care, se pare, a uitat să-i mai dea înapoi.

Deci, era o spălare de bani, un transfer din banii firmei Securității în firma Grivco. Sunt convins că doamna Firea ar putea să explice”, a mai spus Băsescu, citat de Agerpres.

Întrebat de unde știe aceste lucruri, fostul șef al statului a explicat că are informațiile de la Elena Udrea, care le-ar fi primit de la “ziaristul Oreste”.

“Le-am primit cu un bilețel pe care scria 10 mii de euro de la doamna Udrea. Le ceruse un ziarist… Oreste… e unul cu barbă așa, Oreste, care ceruse 10 mii de euro ca să-i dea doamnei Udrea aceste documente.

Doamna Udrea mi le-a dat mie, eu le-am dat instituțiilor statului, care, bineînțeles, nu se ocupă de ele. Nu, nu a plătit și de asta e supărat Oreste”, a menționat Băsescu.

Fostul șef al statului a precizat că în anul 2014 a sesizat instituții ale statului cu documentele care ar incrimina-o pe Gabriela Firea.

“Mai devreme sau mai târziu vor trebui să spună dacă acele documente au fost utilizate pentru a se constata spălarea de bani și transferul banilor românilor de la Crescent, firma Securității, prin doamna Firea, către grupul Grivco al domnului Voiculescu. Le-am primit prin 2014 în primăvară și le-am trimis”, a susținut Traian Băsescu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns