Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Hrebenciuc îl toarnă pe Geoană la Curtea de Apel

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Viorel-Hrebenciuc-300x225Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc şi omul de afaceri Cristian Burci au fost audiaţi joi la Curtea de Apel Bucureşti în procesul în care sunt judecaţi Gheorghe Bunea Stancu şi Ioan Niculae pentru fapte de corupţie în legătură cu finanţarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidenţiale din anul 2009.
Viorel Hrebenciuc a declarat că de finanţarea campaniei electorale s-au ocupat Mircea Geoană şi apropiaţii acestuia Ionuţ Costea şi Ion Bazac. Viorel Hrebenciuc ar fi declarat în faţa judecătorilor că fostul preşedinte PSD Mircea Geoană ştia despre plăţile privind finanţarea campaniei prezidenţiale şi, mai mult, „se consulta permanent cu Sorin Ovidiu Vîntu”
“În acest context, Geoană m-a trimis personal la Niculae pentru a-l ruga să contribuie la finanţarea campaniei. Nu a vrut să discute cu Costea. S-a întâlnit cu Niculae, l-a rugat în numele lui Geoană şi să plătească nişte sondaje la INSOMAR. Niculae a fost de acord. A discutat cu Teodorescu. Ulterior, am aflat că între Interagro şi INSOMAR s-a încheiat un contract privind situaţia construcţiilor în România. Plata s-a făcut pentru sondajele de opinie ale lui Geoană”, a declarat Viorel Hrebenciuc.

Senatorul Mircea Geoană susţine că Viorel Hrebenciuc, director al campaniei electorale din 2009, prin declaraţiile făcute la Curtea de Apel Bucureşti “aduce doar acuze, fără a prezenta nicio minimă dovadă”.

Geoană precizează, într-un comunicat transmis joi Agerpres, că nu a fost implicat “în lucruri ilegale” şi că, în ceea ce priveşte finanţarea campaniei electorale din anul 2009, nu a purtat personal discuţii şi nici nu l-a “trimis” pe Viorel Hrebenciuc să discute cu oameni de afaceri în vederea finanţării campaniei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns