Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Vanghelie ar fi dat 135.000 de lei pentru campania Elenei Băsescu

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Vanghelie, considerat un pericol pentru ordinea publică
Vanghelie, considerat un pericol pentru ordinea publică

Conform judecătorilor, Marian Vanghelie a contribuit cu peste 135.000 de lei la campania de strângere de semnături pentru înscrierea candidaturii Elenei Băsescu.

UPDATE: Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că a auzit că Marian Vanghelie ar fi avut întâlniri cu Traian Băsescu sau Adrian Videanu şi că ar fi ajutat anumiţi oameni din PDL, dar că aceste informaţii erau privite ca zvonuri.

UPDATE: Fostul preşedinte Traian Băsescu a calificat, joi, ca “stupizenie” informaţia conform căreia primarul sectorului 5 Marian Vanghelie ar fi finanţat strângerea de semnături pentru candidatura Elenei Băsescu la o poziţie de europarlamentar.

“Cine i-a cerut lui Marian Vanghelie să strângă? (…) Am văzut o poveste ca aceea cu răspopitul de la Antena 3, cum treceam cu barca pe lacul Floreasca, care era secat(…) Daţi-mi liste, că semnez şi eu pentru trei euro, semnez pentru oricine. E o stupizenie”, a spus Băsescu, la ieşirea din sediul PMP.

Fostul europarlamentar Elena Băsescu a precizat, joi, că nu i-a cerut lui Marian Vanghelie să strângă semnături contra cost pentru ea, reamintind că nu a candidat la alegerile europene din 2014.

 

„În primăvara anului 2014, inculpatul (Marian Vanghelie – n.r.) i-a cerut (lui Marin Dumitru, denunţător – n.r.) să strângă 10.000 de semnături pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Băsescu, banii necesari acestei activităţi fiind scăzuţi din comisionul ce-i era cerut, exemplificând că despre aceasta cunosc Apreutesei Viorel, Glăvan Costel şi alţi angajaţi, suma plătită pentru cele 9.000 semnături strânse fiind de câte 15 lei/ semnătură”, se menţionează în motivarea instaţei supreme pentru arestarea preventivă a lui Marian Vanghelie.
„Cu referire la altă sumă plătită cash, Dumitru Marin a relatat că în anul 2012, când fiul inculpatului şi-a serbat majoratul, i-a dat aproximativ 95.000 euro cash”, se mai arată în motivare.
„Dumitru Marin a susţinut că la solicitarea inculpatului, a plătit, pe firmele sale, lucrările făcute de alte firme la sediul PSD Cotroceni, sediul de campanie al lui Mircea Geoană de lângă magazinul Cocor, o biserică în strada Mieilor, sediul PSD sector 5 din zona ŞOseaua Alexandriei, zona Teiuş, precum şi un transport de 17.200 lei realizat de o firmă cu magazin alimentar din complexul Sebastian”, se mai arată în motivarea instanţei.

Faptele care ar fi fost săvârşite de primarul Marian Vanghelie sunt grave, având în vedere consecinţele acestora asupra bugetului local, infracţiunile fiind de natură să provoace rezonanţă negativă în societate, arată instanţa supremă, în motivarea deciziei de arestare a edilului.

Sursa citată arată că există o stare de pericol pentru ordinea publică dacă Vanghelie ar fi lăsat în libertate, fie prin activitatea ulterioară faptelor din dosar, fie prin reacţia negativă declanşată în societate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns