Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ANSVSA aşteaptă răspunsul de la Bruxelles privind vaccinarea rumegătoarelor împotriva bolii limbii albastre

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Oile sunt mai receptive la boala limbii albastre
Oile sunt mai receptive la boala limbii albastre

Încă din vara anului 2014, atunci când s-au confirmat în mai multe judeţe din ţară primele cazuri de boala limbii albastre, fermierii din România, dar şi autorităţile sanitar veterinare sunt în alertă. Vremea încă rece n-a favorizat răspândirea acestei maladii la oi, capre şi vaci.

În primele trei luni ale acestui an n-au fost înregistrate la Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – ANSVSA focare ale acestei boli. Pentru a menţine situaţia sub control, ANSVSA a lansat propunerea realizării unei campanii de vaccinare preventivă a rumegătoarelor. S-au făcut intervenţii inclusiv la Comisia Europeană – CE pentru obţinerea fondurilor necesare unei asemenea demers la nivel naţional.

Părerile privind oportunitatea unei campanii de vaccinare preventivă sunt contradictorii în rândurile specialiştilor, dar mai ales ale fermierilor, în ciuda faptului că unele ţări arabe au început să propună vaccinarea preventivă a ovinelor în special.

O serie de asociaţii ale crescătorilor de animale rumegătoare propun implementarea modelului german de control

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de marţi, 31 martie, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns