Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Iohannis înregistrează o uşoară scădere, Ponta creşte puţin în sondaje

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Victor Ponta
Victor Ponta

Un sondaj CSCI realizat pentru Antena 3 arată că preşedintele Klaus Iohannis şi PNL se menţin în fruntea topului, dar au început să scadă.  

Datele sondajului au fost prezentate duminică seara. Sondajul a fost relizat în perioada iulie 2014 – martie 2015.

La trei case de sondare a opinie publice, Klaus Iohannis are peste 70%. Conform CSCI, preşedintele câştigă 75% în ceea ce priveşte încrederea pe care o au românii în el.

Şeful statului este urmat în sondaje de primarul genaral al Capitalei Sorin Oprescu, cu 43% cotă de încredere şi apoi premierul Victor Ponta, cu 40% încredere în rândul românilor. Pe locul 4 se află preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cu 35%, urmat de Alina Gorghiu (19%) şi Vasile Blaga (14%).

Astfel, preşedintele se află încă pe primul loc în sondaje, cu 75%, dar începe să scadă uşor câteva procente. Şi dacă preşedintele are o uşoară scădere, premierul Victor Ponta înregistrează o uşoară creştere, de câteva procente.

În ceea ce priveşte intenţia de vot în rândul partidelor, noul PNL (PNL+PDL) este cotat cu 39%, alianţa PSD-UNPR-PC are 37%, iar PUR, 6%.

UDMR e cotat la 5%, Partidul Monicăi Macovei – 3%, PMP – 2%, PPDD – 2%, altele 6%.

Întrebaţi în direcţia se îndreaptă România, 59% dintre cei chestionaţi sunt de părere că “într-o direcţie bună”, 31% au răspuns” într-o direcţie greşită” şi 10% nu ştiu sau nu răspund.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns