Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La Școala Gimnazială „Petőfi Sándor” Livada: Săptămâna Școala altfel – bogată în activități

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În cadrul Centrului de Documentare și Informare de la Școala Gimnazială „Petőfi Sándor” Livada au avut loc o serie de activități în această săptămână intitulată Școala altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun.


În primul rând a avut loc un concurs desene/pictură pe hârtie și sticlă, având ca temă Paștele, la care au participat toți elevii școlii. Expoziția a avut loc în cadrul CDI-ului și juriul a fost format din cadrele didactice Bak Eva, Ionuț Carmen și Raț Dorela, care au ales cele mai reușite lucrări pentru a fi premiate. Tot pe această temă, elevii clasei a VI-a C au prezentat un material despre tradițiile și obiceiurile locale de Paște: vopsitul ouălor, pregătirea preparatelor din carne, prăjituri, stropitul etc. Elevii clasei pregătitoare A, însoțiți de învățătoarea Goga Elisabeta, au pregătit câte o felicitare de paște pentru familie, fiecare elev din clasa pregătitoare având alături ca sprijin pentru realizarea felicitării câte un elev din clasa a VI-a C. Elevii claselor a VI-a C și D au organizat (miercuri, 8 aprilie 2015) un concurs sportiv intitulat „Minte sănătoasă în corp sănătos” având mai multe probe: fotbal – băieți (locul I – VI D, locul II – VI C: 4-2), baschet fete (0-0), divertisment: săritul cu sacul și trasul funiei (locul I – VI C, locul II – VI D). Toți elevii au fost premiați cu diplome și medalii. Activitatea a fost coordonată de profesorii Maskulik Levente, Bak Eva, Kertesz Iuliana. Elevii clasei a VI-a C au vizitat redacția Informația Zilei (joi, 9 aprilie 2015) cu ocazia activității intitulate generic „Ziarist pentru o zi”, activitate cuprinsă în cadrul proiectului „Idei și fapte bune pentru elevi, școală și comunitate – anul IV”, proiect finanțat de Creddis Satu Mare. Scopul vizitei a fost de a înțelege etapele de realizare a unui articol de ziar în vederea realizării obiectivului final, adică realizarea de către elevi a revistei CDI nr. 2.
În continuare, elevii au vizitat Muzeul Județean Satu Mare, după care s-au dat cu mașinuțele. La final au mers la cumpărături (fructe, sucuri și alte alimente) – activitate intitulată: Ce mănânc eu sănătos – având la dispoziție 5 lei.
Tot joi, 9 aprilie 2015, s-a încheiat proiectul „Idei și fapte bune” care s-a desfășurat în perioada martie-aprilie 2015, activitate la care au participat toți voluntarii începând de la clasele pregătitoare până la clasele a VIII-a prin oferirea de îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării și alimente pentru 40 de elevi proveniți din familii defavorizate pentru a avea o sărbătoare de paște mai bogată și mai fericită în familie.
Elevii claselor V-VIII C și D au desfășurat în această săptămână un curs multimedia (foto, video, grafică și sunet, teatru și joc de rol), prin care se dorește oferirea de soluții realiste și îmbunătățirea calității vieții tinerilor. În cadrul acestui proiect sunt expuse unele experiențe social-culturale noi, care le vor deschide elevilor alte percepții asupra lumii și le vor ridica gradul de încredere în sine, aducându-le în același timp contacte sociale și prietenii de calitate, dar și acces la mijloacele tehnologice moderne, pe baza cărora își pot dezvolta diverse aptitudini sau înclinații.
Tot în această săptămână elevii claselor pregătitoare – VIII au urmărit o serie de filme documentare și desene animate. Un moment important în cadrul CDI-ului l-au avut și preșcolarii de la grădinițele din orașul Livada unde au făcut cunoștință cu biblioteca și cărțile cu povești și desene animate (peste 80 de copii). La plecare toți tinerii au primit bomboane.
Activitățile au fost coordonate de directorul Csaki Francisc, directoarea adjunctă Ionuț Carmen și profesorul documentarist Szalay Miklos Attila, care ne-a comunicat informațiile de mai sus.
Activitățile CDI-ului au fost susținute financiar și material de către partenerul său Creddis Satu Mare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns