Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ungurii vor fi atraşi de preţurile mai mici din România după reducera TVA

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

TVA se reduce la 9 la suta la toate alimentele din iunie
TVA se reduce la 9 la suta la toate alimentele din iunie
Ungurii urmează să fie atraşi la cumpărături în România după preconizata scădere a taxei pe valoarea adăugată (TVA) la 9% la produsele alimentare, a declarat un oficial de la Budapesta pentru ziarul Magyar Nemzet.

Secretarul-şef al Asociaţiei ungare pentru comerţ OKSZ Gyorgy Vamos a declarat pentru publicaţie că numeroase familii din Ungaria care trăiesc în zona de frontieră urmează să îşi facă cumpărăturile în România în viitor, relatează Mediafax.

Fluctuaţia ratei de schimb şi preţul combustibililor ar urma să influenţeze, de asemenea, cumpărăturile peste frontieră, a apreciat Vamos.

După ce TVA va fi redusă în România la echivalentul a o treime din cele 27 de procente cât este taxa pentru cele mai multe produse din Ungaria, tot mai multe familii de unguri vor fi atrase de cealaltă parte a frontierei, contribuind astfel la bugetul României şi nu al Ungariei, a subliniat oficialul ungur.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

5 comentarii

  1. Nici eu nu cred pana nu vad. Oare scaderea TVA-lui pe hartie se va regasi si pe raft ?. Cine ne poate da asigurari in acest sens ?. Si daca comerciantii n-o sa reduca pretul ?. Cine poate sa le impuna acest lucru pe o piata libera ?. Sa renunte acestia la un profit mai mare ?.

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Primarii din zona Ardud reclamă că poliţiştii puţini nu pot ţine piept hoţilor

Reprezentanţii a 20 de localităţi au participat la o şedinţă ATOP condusă de preşedintele Octavian Petric

A doua şedinţă ATOP sub conducerea preşedintelui Octavian Petric s-a desfăşurat ieri la Ardud. Următoarele vor fi organizate în zona Carei, Tăşnad şi Livada. Astfel încât în cel mai scurt timp să fie diagnosticate problemele cu care se confruntă comunităţile din aceste zone, spune Octavian Petric – preşedintele ATOP Satu Mare. Constatările şi solicitările oamenilor vor fi transmise conducerii Consiliului Judeţean Satu Mare, care şi-a manifestat disponibilitatea de a sprijini consiliile locale în vederea dotării localităţilor cu camere de supraveghere.