Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Înfrângere umilitoare după un meci foarte slab

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

FC Olimpia – Mioveni 2-4 (1-1)

olimpiaOlimpia nu a reușit nici după etapa a 25-a din Liga II-a să rupă șirul insucceselor și să-și treacă în cont o victorie. Echipa sătmăreană a pierdut disputa cu argeșenii de la CS Mioveni, scor 2-4, la pauză 1-1 și a ajuns la 7 partide consecutive fără victorie.

Iar cei aproximativ 200 de spectatori care au văzut meciul de sâmbătă au constatat că înfrângerea Olimpiei nu a fost întâmplătoare, că este consecința unei evoluții slabe a întregii echipe, cu precădere a compartimentului defensiv. Apărătorii noștri, portar, fundași au comis greșeli în lanț fiind ridiculizați de atacanții adverși. Asta nu înseamnă că mijlocașii și atacanții Olimpiei ar merita note de trecere. Nici vorbă. Prima repriză a fost relativ echilibrată, a avut un oarecare ritm, cu faze la ambele porți. Dar cei care au deschis scorul au fost oaspeții în minutul 13 prin Răuță. Căpitanul oaspeților a preluat un balon în mijlocul careului, între trei fundași sătmăreni și, după o piruetă, a marcat cu un șut sec, pe jos. Olimpia a egalat în minutul 18 prin Sălăgeanu care a marcat cu un șut spectaculos, de la 18 metri, sub transversală. Un minut mai târziu oaspeții au ratat o mare ocazie prin Ayza, șut din careu, pe lângă poartă. Ultima ocazie a primei reprize a aparținut sătmărenilor în minutul 44 când Sălăgeanu l-a servit ideal pe Mărkuș la 8 metri de poarta goală dar acesta a șutat defectuos, mult peste transversală.

În repriza secundă, după 5 minute de echilibru, jucătorii Olimpiei au cedat fizic și nu au mai izbutit să pună în mare pericol poarta apărată de Popescu. Oaspeții au profitat de căderea fizică a sătmărenilor și s-au apropiat periculos de poarta lui Anca. Dar acesta a reușit să scape fără gol până în ultimul sfert de ceas al partidei. Finalul a fost unul de coșmar pentru jucătorii Olimpiei care au pierdut mai toate duelurile cu adversarii, iar fundașii au fost transformați în niște jaloane. Astfel, în minutul 76 Negoiță a centrat înalt în careu, Ayza a întors balonul până la Honciu care, nemarcat în mijlocul careului, a înscris cu un șut imparabil. În minutul 81 scorul ajunge 3-1 pentru oaspeții după o acțiune personală a lui Năstăsie care a trecut în dribling de fundași, dar și de portarul Anca și a marcat nestingherit de la 4 metri.

Olimpia reduce din handicap în minutul 90, vole spectaculos al lui Cădar, după o centrare a lui Sălăgeanu. Dar speranțele unei posibile egalări sunt repede rispite de Onicaș și Heil. La un balon aruncat în terenul advers de fundașii Mioveniului, Onicaș și Heil se reped simultan spre balon, se ciocnesc, iar mingea sare la Honciu care, rămas doar cu Anca în față, îndeplinește formalitatea golului.

Cam așa s-a derulat meciul de sâmbătă încheiat cu o înfrângere umilitoare a Olimpiei. O înfrângere oarecum anticipată având în vedere libațiile bahice ale unor jucători care s-au întrecut la golit sticle de bere și nu la sprinturi suplimenatre la antrenamente. Și toate acestea sub privirile oblăduitoare ale conducerii clubului și ale antrenorului Tiberiu Csik.

– Olimpia: Anca – Muntean, Onicaş, Heil, Iuhas (cpt.) – Villand (74 Swarckopf), Bic (63 Cădar) – R. Rus, Faur (46 Selagea), Sălăgeanu – Mărkuş.
– CS Mioveni: Oct. Popescu – Negoiţă, Calvin, Cucui, Stoica – Răuţă (cpt.), Mîrzeanu – Popa (63 Iancu), Gălan (46 Honciu), Ayza – Nilă (75 Năstăsie).

Alte rezultate din etapa a 3-a de playoff:
– Poli Timișoara – Tărlungeni 1-0
– Metalul Reșița – FC Olt 1-1

Picture 1

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

4 comentarii

  1. Bucurati-va ca Olimpia a scapat de la retrogradare multumita si lui Tibi Csik. Ati uitat cumva cum a inceput Olimpia sezonul si dupa 7 partide pe unde era in clasament ?. Daca ar fi continuat asa, cu siguranta retrograda !. Olimpia nu are jucatori de prima divizie si nici stadion corespunzator !. Ceea ce se intampla acuma (experiente) este ceva normal si firesc deoarece nu exista pericolul retrogradarii si este o buna ocazie de pregatire a sezonului urmator. Aceste ultime meciuri ramase pot fi considerate drept meciuri amicale de pregatire a sezonului urmator. Oricum, nici sanse la promovare nu au avut !.

  2. Pentru olimpia 1921: Cine vorbește aici de promovare, oricum orașe mai mari cu bani mai mulți nu se descurcă cu finanțarea unei echipe de Divizia I, vezi Oradea, Arad, Sibiu, Brașov, Bacău, Constanța ș.a.m.d. Dar băieții pentru banii luați ar putea să facă un minim de efort fizic. Pentru că golul 4 luat de la Mioveni este inacceptabil chiar și pentru o echipă de județeană.

Lasă un răspuns