Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Senatul a adoptat proiectul de lege privind Codul Fiscal

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Plenul Senatului a adoptat, luni, proiectul de lege privind Codul Fiscal, prin care Guvernul îşi propune, potrivit ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, reducerea evaziunii fiscale, creşterea consumului şi stimularea creşterii economice.

Proiectul de lege privind Codul Fiscal a fost adoptat, luni, în plenul Senatului cu 90 de voturi “pentru”, 4 abţineri şi 36 “împotrivă”.

Proiectul de lege privind Codul fiscal a stârnit, luni, discuții aprinse în plenul Senatului. Senatorul Mărinică Dincă (PNL) a susţinut că noul Cod Fiscal este “fără viziune, este nelegitim, este mincinos şi pervers”.

“Este fără viziune pentru că nu duce nicăieri. Vom avea mai mulţi şomeri,vom avea taxe mai mari şi mai multe, vom avea, din păcate, un nivel de trai mai scăzut (…) şi vom avea un consum şi mai mic decât acum”, a afirmat Dincă.

Acesta a mai spus că este un Cod Fiscal nelegitim, deoarece în noiembrie 2014 peste 6 milioane de români au votat pentru programul politic şi economic al lui Klaus Iohannis, motiv pentru care senatorul i-a cerut preşedintelui “să retragă din respect pentru cei 6 milioane de români acest Cod Fiscal”, relatează Mediafax.

În replică, liderilor senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a criticat de la microfon faptul că grupul parlamentar al PNL l-a desemnat să ia cuvântul pe Dincă Marinică, reamintind că este în tradiția Senatului ca, atunci când este vorba despre teme de acest gen, grupul parlamentar era întotdeauna era reprezentat de o personalitate în domeniul respectiv.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că se aştepta ca din partea grupului PNL să vadă o solicitare care se bazează pe ideea că noul Codul Fiscal este “un proiect liberal, dar noi vrem mai mult liberalism”.

Proiectul de lege privind Codul fiscal, adoptat cu amendamente formulate în comisiile senatoriale, urmează să fie transmis Camerei Deputaţilor, forul legislativ decizional.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns