Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Pacienţii diabetici invitaţi la o întâlnire cu tema “Ce ştim despre neuropatia diabetică”

Sigla Informatia Zilei
Pacienţii diabetici invitaţi la o întâlnire cu tema "Ce ştim despre neuropatia diabetică"
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pacienţii diabetici sătmăreni au posibilitatea să participe săptămâna viitoare la o întâlnire dedicată lor având ca temă “Ce ştim despre Neuropatia Diabetică”. Evenimentul are loc în data de 6 mai 2015, ora 16.00 la Satu Mare, str. Iuliu Maniu nr. 2.

În cadrul întâlnirii, persoanele cu diabet zaharat vor putea afla mai multe detalii despre boala lor şi despre complicaţiile acesteia. Participanţii vor putea interacţiona cu specialiştii prezenţi pentru găsirea celor mai bune modalităţi de educaţie în scopul prevenirii şi managementului eficient al Neuropatiei Diabetice. Organizatorii precizează că la finalul evenimentului se vor efectua testări gratuite de glicemie şi risc de ulceraţie a piciorului diabetic. Intrarea este liberă.

Statisticile arată că undeva în lume la fiecare 8 secunde o persoană cu diabet zaharat moare, iar la fiecare 30 de secunde o persoană suferă o amputaţie datorată acestei afecţiuni. De altfel, diabetul reprezintă la ora actuală o reală problemă mondială. Neuropatia Diabetică Periferică afectează 45% din pacienţii cu diabet zaharat. Nediagnosticată şi netratată la timp, aceast poate duce la deformări ale picioarelor, ulceraţii greu vindecabile şi chiar la amputări.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns