Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Asociațiile de locatari din municipiu depun cereri pentru izolarea blocurilor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

bloc de locuințe

În municipiul Satu Mare există 15 blocuri de locuințe la care se lucrează intens în vederea termoizolării, având ca termen de finalizare jumătatea lunii iulie 2015. Alte 15 blocuri se află în licitație, lucrările urmând să înceapă tot în luna iulie a acestui an.

Pentru toate blocurile aflate în execuție, cota parte pe care Asociația de locatari trebuie să o plătească este de 20%. Ca și costuri pe apartament se plătește între 2000 lei și 4000 lei în funcție de suprafața locuinței și numărul total al acestora din blocul respectiv.
Ne aflăm la sfârșitul implementării Programului Operațional Regional 2007-2013 în contexul prelungirii lui până la finele anului în curs și anume 31 decembrie. O parte a acestui program și anume axa prioritară 1 are în vedere  sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor, totul cu scopul creşterii calităţii vieţii şi crearea, respectiv menţinerea de locuri de muncă, prin reabilitarea infrastructurii urbane.  Unul din pașii spre împlinirea scopului îl constituie termoizolarea blocurilor de locuințe. Aceasta presupune placarea pereților exteriori cu polistiren de 15 centimetri, schimbarea geamurilor, izolarea subsolurilor, precum și izolarea teraselor blocurilor sau a acoperișurilor care au șarpantă. Timpul de execuție a unor astfel de lucrări este de cinci luni și are în vedere reducerea cheltuielilor cu 40% până la 60%.

Mai multe puteți citi în ediția tipărită din data de 4.05.2015 sau în format electronic (abonament pdf)

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

7 comentarii

  1. Domnilor functionari publici de la primarie care se ocupa de aceste ANVELOPARar fi cazul sa puneti la dispozitia locatarelor de blocuri si presedintilor o circulara exact,modul de calcul /apartament incepind de la parter pina la acopris sa se stie exact conditiile si lucrarea ce urmeaza de executat PER APARTAMENT /2,3,4 CAMEREca sa fie stiutde toti locatari conditiile si lucrarea executata.asa se procedeaza intro tara civilizata adus la cunostinta omului de rind.

  2. Domnilor functionari publici de la primarie care se ocupa de aceste ANVELOPARar fi cazul sa puneti la dispozitia locatarelor de blocuri si presedintilor o circulara exact,modul de calcul /apartament incepind de la parter pina la acopris sa se stie exact conditiile si lucrarea ce urmeaza de executat PER APARTAMENT /2,3,4 CAMEREca sa fie stiutde toti locatari conditiile si lucrarea executata.

  3. Ce este de facut? Cine are de castigat si cine trage de timp? In alte tari, contractul pe o lucrare se face si se executa corect: termene fixate, costuri, la fel. Daca furnizorul de servicii întârzie finalizarea lucrarii, primeste penalizari zilnic si poate ajuge sa nu mai fie platit.

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Târguri în judeţul Maramureş

Asculta acest articol Păstrând deja tradiţia, în cele ce urmează vă prezentăm programul târgurilor de animale din judeţul vecin Maramureş.