Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Peste 90% din programul judeţean de însămânţări este realizat

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Dr. ing. Ioan Cioltean – directorul Directiei Agricole Satu Mare
Dr. ing. Ioan Cioltean – directorul Directiei Agricole Satu Mare

 Aflaţi la mijlocul lunii mai, este de aşteptat ca o bună parte a epocilor optime de înfiinţare a culturilor agricole să se fi încheiat. Vremea bună din ultima perioadă a permis fermierilor să execute toate lucrările premergătoare semănatului.

 

Pentru a afla care este stadiul realizării lucrărilor de sezon, am apelat la surse din cadrul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală – DADR Satu Mare. Potrivit estimărilor specialiştilor, se poate spune că peste 90% din programul judeţean de însămânţări este realizat.

Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, la nivel de judeţ sunt aproximativ 220.000 de hectare de teren arabil, cărora li se adaugă aproximativ 100.000 de hectare de teren agricol. Aşa cum se ştie, bazele producţiei s-au pus încă din toamna anului 2014, atunci când s-a pregătit terenul şi s-au înfiinţat peste 40.000 de hectare cu cereale păioase precum grâu, triticale, orz, alături de plante furajere, dar şi rapiţă. Toate aceste culturi înfiinţate în toamnă reprezintă aproximativ 50.000 de hectare.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de miercuri, 13 mai, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

Lasă un răspuns