Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Laptele este plătit cu 40-60 de bani litrul în cazul livrărilor peste contract

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Cireadă de vaci
Cireadă de vaci

 

Odată cu renunţarea de la 1 aprilie 2015 la cota de lapte, crescătorii de vaci cu lapte au început să resimtă efectele. Procesatorii au impus o serie de condiţii cu privire la cantităţile de lapte materie primă preluate. Au fost desfiinţate o serie de centre de colectare, au scăzut preţurile, contractele de preluare au fost făcute pentru perioade scurte. Ca urmare a acestei situaţii nedorite, fermierii care mai au şansa de a preda lapte fără a deţine contract, primesc maximum 60 de bani pentru litrul de lapte.

Pe alocuri se plăteşte laptele cu 40 de bani litrul, susţin unii fermieri. O deziluzie trăiesc şi marii fermieri, cei care livrează zilnic mii de litri de lapte. Unul dintre aceştia ne-a spus că numai în luna mai, a livrat 30.000 de litri de lapte peste prevederile contractuale. Procesatorul a preluat cantitatea, dar i-a pus în vedere fermierului că o să-l plătească la 50 de bani litrul. Concluziile sunt la îndemâna tuturor.

Fermierii de la sate se simt depăşiţi de situaţie

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de joi, 4 iunie, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

3 comentarii

  1. In Romania s-a distrus tot ce s-a putut in ultimii 25 de ani,.Acum a sosit momentul pentru agricultura.Cei care-si castigau painea din acest sector o sa ajunga asisitati sociali.Laptele nu ca se plateste cu 0,40 de bani , nu preia nicicum procesatorul ce-i peste contract,pur si simplu nu avem ce face cu laptele.E bataie de joc.Asa ceva nu s-a mai intamplat anii trecuti.Chiar nu-i intereseaza pe nimeni viata taranului?

Lasă un răspuns