Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Absolvenţii promoţiei 1955 s-au întâlnit la Colegiul Economic

Vineri, 5 iunie 2015, la Colegiul Economic "Gheorghe Dragoş" Satu Mare a avut loc întâlnirea de 60 de ani a absolvenţilor promoţiei 1955 a Şcolii Medii Tehnice Financiare, cum se numea pe atunci actualul colegiu.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

eco 1Vineri, 5 iunie 2015, la Colegiul Economic “Gheorghe Dragoş” Satu Mare a avut loc întâlnirea de 60 de ani a absolvenţilor promoţiei 1955 a Şcolii Medii Tehnice Financiare, cum se numea pe atunci actualul colegiu.

La intrarea în clădirea instituţiei, în acordurile cântecului Gaudeamus igitur, foştii liceeni au trecut printr-un tunel de garoafe, organizat de actualii elevi, îmbrăcaţi în straie de sărbătoare.

Câte un cadou simbolic

eco 2Absolvenţii, în număr de 15, au fost însoţiţi de directoarea Maria Măgureanu până în cabinetul de turism al liceului. Pe ecranul din acea sală era proiectat video tabloul de absolvire, de pe vremea când seniorii actuali aveau 19 ani, iar pe tablă era scris cu cretă: “Bine aţi venit după 60 de ani pe băncile şcolii! Gândurile noastre bune însoţesc bucuria şi emoţia revederii!”.
Pentru început, directoarea i-a înmânat fiecăruia câte o carte intitulată Gheorghe Dragoş, numele patronului spiritual al liceului. De asemenea, le-a înmânat câte un plic cu sigla colegiului, precum şi cu vechea şi noua denumire a instituţiei. Plicul conţinea revista şcolii – eco univers – în care se puteau lectura listele profesorilor şi ale absolvenţilor claselor A şi B ale promoţiei 1955, precum şi numărul curent al ziarului Informaţia zilei, în care se afla fotografia clasei de la întâlnirea de 57 de ani.

Bilanţuri şi rememorări

După ce directoarea a rostit un discurs de întâmpinare şi le-a înmânat cadourile, absolvenţii au rămas în sală. De îndată, Emil Roatiş, unul dintre organizatorii întâlnirii, a preluat rolul de lider de grup. După ce au păstrat un moment de reculegere pentru colegii plecaţi pe calea străbunilor, Emil Roatiş s-a referit la condiţiile grele în care elevii au studiat după război. “Clădirea şcolii noastre fiind dărâmată de bombardamente, ne-a tolerat Liceul Doamna Stanca”.
Şcoala Medie Tehnică Financiară din Satu Mare (cum se numea pe atunci), cu durata de 4 ani a fost înfiinţată după reforma învăţământului din 1948 pe structura fostului Liceu Comercial Român din Satu Mare. Practic, generaţia 1955 a fost ultima promoţie a acestei forme de învăţământ, toate şcolile tehnice din ţară fiind apoi restructurate.

Alte întâlniri

Tot vineri au avut loc întâlnirile de 30 de ani (promoţia 1985), de 20 de ani (promoţia 1995) şi de 10 ani (promoţia 2005), la Colegiul Economic “Gheorghe Dragoş” Satu Mare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns