Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Aviz negativ pentru urmărirea penală a premierului. Ponta are susţinere totală a liderilor PSD

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat luni, la Parlament, că luni, la ora 16.00 va fi audiat în cadrul Comsiei Juridice din  Camera Deputaţilor.

UPDATE 17.25: Liderii PSD au votat. Continuă guvernarea cu Ponta. Premierul are susține totală din partea liderilor PSD.

UPDATE 16.45: Comisia juridică a dat aviz negativ pentru urmărirea penală a premierului. Din cei 26 de deputaţi prezenţi 7 au votat pentru începerea urmăririi penale, a fost o abţinere, iar restul împotrivă.

UPDATE 16.00: Victor Ponta a ajuns la Comisia juridică pentru audieri. “Mă voi supune votului deputaţilor”, a spus Ponta după discuţiile care, au durat vreo 15 minute, cu deputaţii jurişti.

UPDATE 15.55: Liderii de filiale îi cer lui Ponta să rămână în fruntea Guvernului.

UPDATE 15.25:  Premierul i-a avertizat pe cei din PNL că va depune o plângere penală, pentru că cei din opozitie ar fi instigat oamenii să iasă în stradă.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, le atrage atenţia liberalilor că organizarea de “manifestări politice ilegale” în scopul împiedicării exercitării puterii de către Parlament sau Guvern poate atrage răspunderea penală.

UPDATE 15.20: Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a cerut membrilor Comitetului Executiv al partidului să decidă dacă doresc ca România să fie o ţară în care guvernele sunt schimbate de Parlament sau la alegeri, nu prin acţiunea unui procuror care ar presupune o lovitură de stat.

Ponta le-a spus liderilor de partid că este gata să se bată până la capăt dacă are sprijinul lor în acest sens.

Liderii Coaliţiei de guvernare, Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin şi Gabriel Oprea, au venit la şedinţa Comitetului Executiv al PSD, în care este discutată situaţia preşedintelui PSD, premierul Victor Ponta.

UPDATE 15.10: Lideri ai PSD s-au reunit luni la Parlament în şedinţă a Comitetului Executiv al partidului.

UPDATE: Birourile permanente ale celor două Camere au decis, luni, ca moţiunea de cenzură a PNL să fie citită luni, la ora 17.30, iar dezbaterea şi votul să fie vineri de la ora 10.00, a anunţat liderul deputaţilor liberali, Ludovic Orban.

”Important este că la ora 16.00 mă prezint, sunt audiat de colegii mei, se va face un raport.  Sper ca mâine să se dea votul în plen”, a declarat premierul, precizând că are emoţii pentru ziua votului.

Premierul Victor Ponta a ajuns luni la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, unde urma să se discute calendarul întocmirii raportului la solicitarea procurorului general de începere a urmării sale penale.

Ponta le-a spus ziariştilor la sosire că a venit însoţit “de” ei, nu de către un avocat şi că “bineînţeles” va cere să fie audiat.

Întrebat dacă a venit însoţit de un avocat, Ponta a răspuns: “Am venit însoţit de dumneavoastră”.

Întrebat dacă va cere să fie audiat, Ponta a răspuns: “Bineînţeles”.

La şedinţa Comisiei juridice sunt prezenţi 23 de deputaţi, membri ai comisiei. Lucrările Comisiei juridice a Camerei se desfăşoară cu uşile închise, fără prezenţa presei.
DNA a cerut aviz Parlamentului pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru fapte de corupţie care ar fi fost comise de Victor Ponta în calitate de şef al Guvernului.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

14 comentarii

  1. Care vistiera, tu c a p r a? Nu vezi ca esti singura care comenteaza pro Ponta pe toate articolele? Unde sunt autostrazile promise de Ponta? Ca eu nu le vad. Si nu veni cu autostrazile care au fost incepute inca de pe vremea MRU si Boc, fiindca te taxam la fel ca Ponta cu taxele si impozitele sale! Rusine ca il lingi la p o p o n e t pe un infractor! Sper ca ramaneti fara fonduri pentru campania electorala, leprelor!

    Deutschland über alles!

  2. Postacii basisti sunt agresivi! Foarte agresivi ! Foarte bine! Succes Victor Ponta! basistii=johannistii,pnl nou =pdl vechi!!! toti basistii fac spume la gura !!!
    Li s-au taiat macaroanele prin care sifonau banii de la buget si banii europeni ! Au obligatii mari in urma castigarii de catre johannis a functiei de presedinte, si , acum de unde le vor achita daca nu sunt la guvernare ??? Se zbat nemernicii ,vor sa ia tot ce s-a mai adunat in acesti ani in visteria tarii, sa mai faca imprumuturi pe baza noastra, a oamenilor de rand pentru inca multi ani !

  3. Victoraș, vrei un desen? Fii atent, da? Când ți-a solicitat demisia, președintele nu te-a demis. Ți-a sugerat, ca tu, Victor Ponta, să te așezi la computer, să-ți scrii demisia și să te duci cu ea în dinți la Parlament, înțelegi? În principiu, treaba e cam așa:

    Subsemnatul Victor Ponta, urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-aș fi săvârşit în perioada în care eram avocat, îmi dau demisia din funcția de prim ministru.

    Semnezi, de mână, eventual, mai scrii și Trăiască lupta pentru pace !

    Hai că nu e greu!
    Se poate face și cu Ctrl+C și Ctrl+V!

  4. “Ponta le-a dat de înțeles astăzi baronilor locali PSD și aliaților săi, Tăriceanu și Oprea, că pot schimba Codul penal și Codul de procedură penală, afirmând că este obligația lor să „îndrepte lucrurile”. Declarația lui Ponta este semnalul politic al suspendării justiției, al uciderii luptei anticorupție și al îngropării instituțiilor judiciare.”

  5. “Ponta a amenințat astăzi că scoate oameni în stradă, o contra-manifestație la protestele anunțate pentru demisia lui. Amenințarea lui Ponta încălca grav Constituția și este lecția învățată de la Ion Iliescu, care a chemat minerii la Bu c u rești.”

  6. “Ponta a amenințat astăzi că scoate oameni în stradă, o contra-manifestație la protestele anunțate pentru demisia lui. Amenințarea lui Ponta încălca grav Constituția și este lecția învățată de la Ion Iliescu, care a chemat minerii la București.”

    RUSINE PONTA! RUSINE PSD! DEMISIA!!!

  7. “Ponta a amenințat astăzi opoziția cu plângeri penale dacă va organiza manifestații de protest, la care să i se ceară demisia. Amenințarea lui Ponta este o gravă încălcare a drepturilor constituționale și o lovitură dată democrației. Numai în dictaturi sunt interzise mitingurile politice.”

    NU POTI OBLIGA LUMEA SA NU PROTESTEZE IMPOTRIVA TA! Dar nu-i nimic, vin studentii!!! Aduni de pe plaja de-o Mineriada? DEMISIA!

    RUSINE PONTA! NOI NU TE-AM ALES! BASESCU TE-A PUS PRIM-MINISTRU! PLEACA! PLEACA! PLEACA!

Lasă un răspuns