Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Concertul pentru clarinet de Mozart, joi în programul Filarmonicii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Mozart la maturitate
Mozart la maturitate

Concertul de joi, 11 iunie, al Filarmonicii “Dinu Lipatti” programează una din cele mai frumoase şi celebre lucrări concertante din istoria muzicii: Concertul pentru clarinet şi orchestră în La major KV 622 de W. A. Mozart.

Scris cu foarte puţin timp înainte de moartea compozitorului şi dedicat prietenului său, clarinetistul Anton Stadler, acest concert pare a fi un testament muzical al maestrului din Salzburg, adunând tot ceea ce a creat “marca” Mozart: melodicitate, emoţie, eleganţă, profunzimea ideilor muzicale, construcţie structurală impecabilă, totul impregnat de melancolia unui om care se simţea deja epuizat.

Solista concertului vine din Canada şi se numeşte Genevieve Rivard, iar dirijor este Andrei Feher, născut la Satu Mare şi stabilit în Canada, unde lucrează cu orchestre din Quebec, dar a colaborat şi cu Orchestre de Paris.

Concertul din Sala Filarmonicii mai cuprinde Uvertura operei “Genoveva” de Robert Schumann (singura operă compusă de acesta) şi Simfonia a 5-a “Reforma” în re minor op. 107 de Felix Mendelssohn-Bartholdy, scrisă cu ocazia aniversării de 300 de ani de la publicarea Mărturisirii de credinţă protestantă de la Augsburg.

Este valabil abonamentul cu numărul 33. Biletele se găsesc la intrarea sălii de concerte.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns