Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cu Simona Pop în echipă, România a cucerit titlul european

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Al șaselea titlu din istorie pentru țara noastră

spadaAnul 2015 continuă să fie unul excelent pentru sătmăreanca Simona Pop. După medalia de bronz obţinută la proba individuală, România a cucerit marţi seara medalia de aur la Campionatul European de spadă pe echipe.

În componenţa Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman şi Loredana Dinu, echipa României a reuşit să-şi păstreze titlul cucerit în urmă cu un an, la Strasbourg (Franţa).

România a avut un tur liber pe tabloul de 16, pentru ca în tabloul de 8 să treacă de Ucraina cu 31-25. În semifinala cu Suedia, echipa noastră a fost condusă în multe rânduri, însă pe final s-a terminat 45-41 pentru fetele antrenate de Dan Podeanu şi George Epurescu. A urmat marea finală adjudecată de România cu 45-35.

Este al şaselea titul european cucerit de ţara noastră. În total, în această probă, România are opt medalii: şase de aur şi două de argint. Precedentele cinci titluri europene au fost cucerite astfel: 2006 – Izmir, 2008 – Kiev, 2009 – Plovdiv, 2011 – Sheffield, 2014 – Strasbourg. Medalii de argint am cucerit în: 2012 – Legnano, 2013 – Zagreb.

– Ana Maria Brânză: “Ușurare! Nu știu cum am reușit să le “păcălim” din nou! Este încă un mic pas către Rio!”

– Simona Gherman: “Eliberare, fericire și dorință pentru ceea ce urmează!”

– Simona Pop: “Sunt foarte fericită! Toate suntem așa, fericite! Am avut o zi grea, pe care am terminat-o cu bine. Suntem cele mai bune din Europa din nou. Am fost o echipă și chiar ne bucurăm pentru acest succes!”

– Loredana Dinu: “Sunt extrem de fericită. Mi-am reamintit cât de dulce e victoria și mă bucur că am putut ajuta acestă minunată echipa! Aceasta medalie mă motivează să muncesc și mai mult pentru a-mi îndeplini următorul vis: o medalie la Rio!”

Fetele au puţin timp pentru a celebra acest titlu. Asta pentru că din Elveţia vor pleca la Baku (Azerbaidjan) unde vor trage la Jocurile Olimpice Europene.

Miercuri a avut loc și proba pe echipe la spadă masculin. Sătmărenii Adrian Szilagyi, Adrian Pop, Otto Tardi și Bertalan Arkoși au ratat calificarea în tabloul de 16 după ce au pierdut cu Turcia, la limită cu 45-44.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Liga a 2-a la fotbal, etapa 26

Asculta acest articol Dacă în Liga 1 este pauză, datorată meciurilor echipelor naţionale, seniori, tineret şi juniori, în Liga a