Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Premierul nu are voie să meargă la Guvern trei săptămâni

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Medicul Ion Codorean, care l-a însoţit pe Victor Ponta în Turcia, la operaţie, a relatat pentru Gândul cum a decurs intervenţia, spunând că premierul nu va avea voie să calce şi să se sprijine pe picior minimum trei săptămâni şi că i-a recomandat ca în acest interval să nu meargă la guvern.

Ion Bogdan Codorean este specialist în traumatologie sportivă la Spitalul Militar Central din Bucureşti, fiind cel care l-a consultat pe premier şi i-a stabilit diagnosticul: ruptură veche de ligament încrucişat anterior, ceea ce a determinat o ruptură de menisc intern şi leziuni foarte mari de cartilaj.

”Dânsul a fost la mine la consultaţie săptămâna trecută şi atunci am stabilit diagnosticul ăsta şi i-am spus că trebuie să se opereze”, a spus Ion Bogdan Codorean, într-un interviu pentru Gândul.

Potrivit medicului, după consultaţie, Victor Ponta era hotărât să se opereze în ţară, însă peste o săptămână a luat o altă decizie: ”La dânsul alegerea a fost, din ce am înţeles eu, numai din prisma izolării de acolo, să fie mai liniştit, să nu fie presiunea presei”.

Despre intervenţia chirurgicală la care premierul a fost supus, medicul Codorean spune că a durat două ore, timp în care o echipă formată din trei medici turci au reparat tot ce “era stricat în genunchi”. Medicul român nu a participat efectiv la operaţie, pentru că sistemul medical din Turcia permite participarea la operaţie doar cu aprobarea Ministerului Sănătăţii şi Colegiului Medicilor din Turcia.

Operaţia la care a fost supus Victor Ponta a fost una complicată, “cu multe lucruri de reparat”, precizează el.

”A fost o operaţie foarte complicată. Am citit şi eu acum că zic unii că nu ştiu cine ar face nu ştiu câte operaţii din astea, dar în România nu sunt foarte mulţi care pot să facă operaţii ca asta. Dânsul a avut o ruptură veche de ligament încrucişat anterior, fapt ce a determinat o ruptură de menisc intern şi leziuni foarte mari de cartilaj. Şi atunci a trebuit să se scoată porţiuni din meninsc, alte porţiuni s-au suturat, s-a făcut reconstrucţie de ligament înscrucişat anterior şi sutură de menisc”, a spus Ion Bogdan Codorean.

În privinţa tratamentului post-operator, specialistul în traumatologie sportivă arată că recuperarea contează foarte mult pentru ca rezultatul să fie foarte bun, precizând că după o astfel de intervenţie pacientul nu are voie să calce şi să se sprijine pe picior timp de cel puţin trei săptămâni.

În România, o astfel de operaţie este gratuită în sistemul medical de stat, costurile fiind suportate de la bugetul statului. Într-un spital privat, costul unei astfel de intervenţii chirurgicale ajunge la aproximativ 10.000 de lei, dar poate varia în funcţie de spital şi de medic.

Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde luni a fost supus unei intervenţii chirurgicale la genunchi premierul Victor Ponta, este cel la care s-a operat şi preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, în noiembrie 2011 şi în februarie 2012.

După intervenţiile chirurgicale la care a fost supus preşedintele, agenţia americană de analize Strafor sugera că Erdogan ar fi avut cancer la colon.

“România Liberă” a scris că Spitalul Medipol ar aparţine unui fost coleg de bancă şi susţinător al preşedintelui Recep Erdogan, Fahretin Hogea, preşedintele Turciei şi omul de afaceri Fahretin Hogea având mai multe afaceri împreună.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns