Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Două sătmărence trag marți la Jocurile Olimpice Europene

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Simona Pop și Amalia Tătăran, la spadă individual

Picture 1Din 12 iunie, la Baku (capitala Azerbaidjanului), are loc prima ediție a Jocurilor Olimpice Europene. O competiție în premieră care se desfășoară la 20 de sporturi. Începând de marți, intră în acțiune scrima, acolo unde la spadă feminin avem două sătmărence participante.

Și, țara noastră are șanse mari la medalii, având în vedere că România domină această ramură a scrimei. Rămâne să vedem în ce formă se află fetele. România participă la aceste jocuri cu 147 de sporitivi la 18 sporturi. În ceea ce privește scrima, acolo avem 11 scrimeri care au pornit spre Baku duminică dimineața. Marți avem proba individuală la spadă feminin, unde alături de Ana Maria Brânză (Steaua) și Simona Gherman (Steaua), vor trage și sătmărencele Simona Pop (CSA Steaua) și Amalia Tătăran (CS Dinamo), ambele crescute și antrenate la CS Satu Mare de Francisc Csiszar. Despre Simona Pop putem să vă spunem că se află într-o formă excelentă în anul 2015. A devenit campioană națională atât la individual cât și pe echipe, iar recent a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de scrimă. Tot acolo, a devenit campioana europeană cu echipa.

Concursul de marți începe de la ora 7.00 dimineața, semifinalele sunt programate pentru ora 16.15, iar finala de la 17.30. Digi Sport transmite în direct Jocurile Olimpice Europene de la Baku.

Tot marți are loc proba individulă la sabie masculin, la care participă românii: Tiberiu Dolniceanu (Dinamo), Alin Badea (Steaua), Iulian Teodosiu (Dinamo) și Mădălin Bucur (Dinamo). Din țara noastră vom mai avea reprezentanți la: floretă masculin – Radu Dărăban (CSU Cluj-Napoca), floretă feminin – Maria Boldor (Steaua), sabie feminin – Bianca Pascu (Dinamo). Delegația românilor este condusă de antrenorii: Mihai Covaliu (sabie), Ducu Petre (floretă) și George Epurescu (spadă).

La spadă feminin și sabie masculin vom participa și la probele pe echipe programate ziua de vineri, 26 iunie.

În ceea ce privește concursurile individuale, ele vor reuni la start 36 de sportivi la spadă, la floretă și sabie, atât la masculin cât și la feminin. Pentru fiecare armă în parte, între cei 36 de sportivi se vor regăsi și scrimeri din țara gazdă. Evenimentele pe echipe vor reuni la start câte 6 formații la spadă, floreta, sabie, atât la masculin cât și la feminin. Și aici, printre cele șase echipe se vor regăsi și formația țării gazdă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns