Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Comuna Călineşti Oaş nu are bani pentru organizarea unui referendum

Viceprimarul Dinu Birtoc
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
În 8 iulie, Dan Birtoc-viceprimarul din Călineşti Oaş anunţa organizarea unui referendum în comună
În 8 iulie, Dinu Birtoc-viceprimarul din Călineşti Oaş anunţa organizarea unui referendum în comună

    Instiuţia Prefectului Satu Mare înştiinţează cetăţenii, dar şi administraţia locală din Călineşti Oaş, că nu se poate organiza referendum. Cu toate că există o hotărâre a Consiliului Local Călineşti-Oaş, comuna nu are bani pentru a acoperi toate costurile unei astfel de acţiuni.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a informat de îndată Ministerul Afacerilor Interne în vederea identificării unor măsuri ce se impun a fi aplicate pentru soluţionarea acestei speţe.
În 8 iulie, Dinu Birtoc-viceprimarul din Călineşti Oaş anunţa organizarea unui referendum în comună programat pe data de 9 august 2015. Prin prisma acestuia cetăţenii ar urma să decidă să se ia sau nu un împrumut în valoare de 11 milioane de lei, bani ce ar putea salva comuna de la faliment.

Joi 9 iulie seviciul juridic şi contencios administrativ din cadrul Instituţiei Prefectului, analizând hotărârea adoptată în şedinţa extraordinară din data de 22 iunie 2015, a Consiliului Local Călineşti Oaş, constată că acest lucru nu este posibil. Motivul este unul clar, conturile comunei sunt blocate iar o astfel de acţiune trebuie suportată din bugetul local.

“Prin adresa Serviciului Fiscal Orăşenesc Negreşti Oaş nr. 114514/09.06.2015 se comunică faptul că întrucât pe numele comunei Călineşti Oas sunt depuse mai multe adrese de înfiinţare a popririi, nu se vor putea deconta cheltuieli până la achitarea acestora, cu excepţia cheltuielilor care se încadrează la art.781, alin.5  din Codul de Procedură Civilă“, se arată în comunicatul primit de la Instiuţia Prefectului.

Ciudat este faptul că, în mod cu totul inexplicabil, cu ducerea la îndeplinire a acestor hotărâri a fost însărcinat primarul Gheorghe Copil,  acelaşi care este văzut de către consilierii locali din Călineşti Oaş vinovat de tot ce se întâmplă în comună.

În prezent reprezentantul Guvernului în teritoriu a informat de îndată Ministerul Afacerilor Interne cu privire la intenţia organizării acestui referendum. Totodată a fost comunicată şi situaţia financiară în care se află în prezent comuna Călineşti Oaş, în vederea identificării unor măsuri ce se impun a fi aplicate pentru soluţionarea acestei speţe.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. “Dinu-scandal” revine?
    Unde e rost de cearta hopa si Dinu.
    Pai de ce nu puneti voi banii de referendum jumate si jumate copilul.
    Credeti ca cetatenii vor spune da luati credit?

    Trebuia sa va ganditi sa nu ajungeti aici.Iar sa platim noi cetatenii certurile voastre?

Lasă un răspuns

Are Satu Mare suficiente locuri de joacă pentru copii?

Cei trecuţi de 30-40 de ani îşi amintesc cum pe vremuri existau în municipiul Satu Mare locuri de joacă pentru copii în aproape fiecare curte. În prezent, astfel de parcuri s-au construit/ amenajat pe zone. Nici copii nu sunt atât de mulţi ca în anii `90, însă la orele de vârf se poate observa cum leagănele, sau ”uţuţele” sunt foarte solicitate.