Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Campanie pentru responsabilizarea pacienţilor

Sigla Informatia Zilei
Campanie pentru responsabilizarea pacienţilor
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi, cercetători şi factori de decizie îşi unesc forţele pentru a explora rolul responsabilizării pacienţilor în construirea unor sisteme de sănătate echitabile, durabile şi de înaltă calitate în Europa. Timp de un an va fi derulată campania European Patient Forum prin care se doreşte responsabilizarea pacienţilor. Forumul va lucra împreună cu comunitatea din sectorul sănătăţii pentru a duce discuţiile europene despre acest subiect cu un pas înainte, esenţial pentru a lua măsuri concrete.

Sloganul campaniei EPF este “Pacienţii prescriu E5 pentru sisteme de sănătate durabile” şi are rolul de a arăta că pacienţii sunt oameni activi care pot face o diferenţă pentru durabilitatea sistemelor de sănătate. Cei cinci “E” ai responsabilizării reprezintă< Educaţie< pacienţii pot lua decizii informate pentru sănătatea lor dacă pot accesa toate informaţiile relevante, într-un format uşor de înţeles> Expertiză< pacienţii îşi auto-gestionează boala în fiecare zi, deci au o expertiză unică a asistenţei medicale care trebuie susţinută> Egalitate< pacienţii au nevoie de suport pentru a deveni parteneri egali cu profesioniştii din domeniul medical pentru gestionarea bolilor acestora> Experienţă< pacienţii individuali lucrează cu organizaţii ale pacienţilor pentru a-i reprezenta şi pentru a le direcţiona experienţa şi vocea colectivă> Angajament< pacienţii trebuie să fie implicaţi în conceperea unui sistem de sănătate mai eficient pentru toţi şi în cercetare, pentru asigurarea tratamentelor şi serviciilor noi şi mai bune.

În noiembrie 2015, urmează să fie lansată Carta de responsabilizarea a pacienţilor şi a unei hărţi a acţiunilor cu acţionari multipli.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns