Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

S-a dat startul festivalului șahist din Satu Mare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

67 de participanți valoroși la “Memorialul Iuliu Szabo”

sah2Începând de duminică, Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare este gazda perfectă a Memorialului “Iuliu Szabo”. Turneul de șah a ajuns la cea de-a doua ediție, iar în cadrul lui s-au înscris 67 de sportivi valoroși din 7 țări. Vorbim aici de șahiști din România, Moldova, Ungaria, Serbia, Austria, Ucraina și Germania.

Totul a început cu ședința tehnică, dar s-a făcut și o festivitate de deschidere. Au ținut să ia cuvântul Dorel Coica – primarul din Satu Mare, Wilhelm Muller – directorul turneului, Ciprian Munteanu – arbitru șef, soția lui Iuliu Szabo, Virgil Dragoș – directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Satu Mare și Claudiu Govor – vicepreședintele de la CS Voința.

“Avem ocazia să deschidem un eveniment cum nu a mai fost în Satu Mare. Pe lângă numărul mare de participanți, șahiștii sunt și foarte valoroși. Iar premiile sunt foarte mari. Ne bucură să vedem șahiști de toate vârstele. Șahul sătmărean are un trecut frumos care iată că se transformă într-un viitor luminos”, a declarat Wilhelm Muller. “Consiliul Local și Primăria Satu Mare va sprijini tot mai mult acest sport al minții. Sunt de apreciat copiii care s-au înscris în concurs, prefer să-i văd aici decât umblând prin cluburi”, a transmis Dorel Coica.

Spuneam că s-au înscris 67 de șahiști. Printre ei se află și doi Mari Maeștri: Branko Tadic și Abramovici Bosko, ambii din Serbia. Alături de ei mai sunt 20 de maeștri internaționali, 8 maeștri FIDE, nume mari din șahul românesc și european. Din Satu Mare avem reprezentanți de la: CS Voința, CS Unio, LPS, CS Apollo și ACS “Petra Șah”.

Dacă unii vin de plăcere, alții pentru puncte, sunt și care s-au înscris pentru premiile mari puse în joc. Fondul total de premiere de la turneu este de 20.500 lei. Se vor premia primele opt locuri din clasamentul general după cum urmează: 3.000 lei/ 2.5000/ 2.000/ 1.700/ 1.200/ 1.000/ 800/ 800. Se vor acorda și premii speciale în valoare de 7.500 lei. Turneul se dispută în 9 runde după sistemul elvețian, totul urmând să se încheie sâmbătă de la ora 15.00.

Tot în cadrul festivalului șahist din Satu Mare, marți se va desfășura turneul de șah rapid Informația Zilei 960, iar turneele dedicate juniorilor sunt programate pentru zilele de 17 și 19 iulie la Centrul Cultural G.M. Zamfirescu.

Parteneri media ai acestui eveniment sunt Informația Zilei și Informația TV, iar organizatorii sunt CS Voința Satu Mare, AS Szabo Iuliu-Gyula, în colaborare cu Informația Zilei, Primăria Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare, Centrul Cultural G.M. Zamfirescu, Consiliul Județean Satu Mare și DJST.

Picture 1 Picture 2 sah

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns