Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Specializări neagreate de liceenii sătmăreni

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Consultând lista locurilor libere din judeţul Satu Mare (edu.ro), observăm că în unele licee din judeţ au rămas neocupate în total 177 de locuri. Locurile neocupate ne spun care sunt specializările de care fereşte noua generaţie de liceeni.

Principala specializare pe care elevii nu o acceptă este agricultura. Dovadă sunt cele 20 de locuri neocupate de la Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu Care şi 13 locuri la Liceul Tehnologic Tarna Mare (în total agricultură: 33 de respingeri).
O altă specializare neagreată de tinerii absolvenţi de gimnaziu este comerţul. la această rubrică au rămas 17 locuri neocupate La liceul Tehnologic George Bariţiu Livada şi alte 10 locuri la Colegiul Economic Gheorghe Dragoş. Nici industria alimentară nu e pe placul tinerilor (19 locuri disponibile le Liceul de Industrie Alimentară George Emil Palade), nici protecţia mediului (17 locuri la Liceul Tehnologic Ioniţă G. Andron) şi nici profilul electric (12 locuri la Colegiul Tehnic Ion I.C. Brătianu).
În ipoteza că locurile disponibile se vor ocupa în pofida nemulţumirii candidaţilor, se poate anticipa o migrare a lor în anii ce vin spre alte meserii sau chiar spre alte licee. Totodată, respingerile confirmă lipsa de sondare a pieţei forţei de muncă sau neadaptarea şcolii la cerinţele elevilor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns