Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

August Fest Carei se încheie cu concerte pop şi tradiţii populare

Ellie White
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ellie White
Ellie White

August Fest, ediţia a opta, promite un weekend plin de distracţie la Carei. O varietate de evenimente, cu invitaţii speciali din ţară şi de peste hotare vor contribui la nivelul maxim de distracţie, sâmbătă şi duminică. Sâmbătă, 8 august, de la ora 20:30, în parcul dendrologic al Castelului, au loc două concerte pop cu vedete renumite pe plan naţional: Ellie White şi Deepcentral.

Elena Baltagan și-a început cariera muzicală în 2003, când a fost solicitată să colaboreze cu băieții de la DJ PROJECT (Gino Manzotti și Dj Max), devenind solista proiectului. În anul 2010, Elena revine sub numele de scenă Ellie White, cu un nou single, “Nu te mai caut” care, în doar căteva săptămâni, a intrat pe locul 1 ca număr de difuzări pe radiourile de specialitate din România În următoarea perioadă Elena lansează piesele “Power of Love”, “Sete de noi” , “Ziua mea”, “Feel ft. Kourosh Tazmini ” și “Vânzător de lumină ft. Viky Red”, versuri Călin Goia, care îi aduc o mulţime de premii.

Formația Deepcentral, formată din George Călin și Doru Todoruț, a fost înființată în 2009 și abordează stilurile house și pop. Cel mai de succes single al lor este piesa „In Love”, ce s-a clasat pe locul 1 în „Romanian Top 100”. Doru și George împrumută talentele de producători altor artiști și poartă semnătura pieselor “My Beautiful One” și “Hold On”, cântate de Xonia. Stilul dance energic, dar și talentul de a produce balade au dus Deepcentral pe primele poziții in topurile românești și internaționale și pe afișele a sute de concerte.

Duminică, 9 august, Castelul Károlyi primeşte în Sala de expoziții, la ora 12. expoziţia de fotografie a artistului AFIAP Murvai György, intitulată „Lumea mea”, realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare, al Muzeului Judeţean Satu Mare, secţia Carei, al Direcţiei de Cultură Carei şi al Clubului „Vasile Vénig László” FOTOCLUB Carei.

La ora 19, la Amfiteatrul de lângă “Oţelul” se organizează o şezătoare tradiţională românească prezentată de Despărţământul ASTRA Carei, Nepoţii Iancului din Marna şi Asociaţia Colonia Moţilor din Ianculești. Programul va cuprinde cântec, joc și voie bună, surprinzând momente din viața unei comunități rurale din așezările românești cu specific moțesc, din jurul Careiului. Vor avea loc două ateliere de lucru: război de țesut și furci de tors (caierul de cânepă, vârtelnița, roata de tors și furca de tors).

La ora 20.30 August Fest se încheie cu recitalurile unor artişti din Ungaria, în Parcul Dendrologic: CHARLIE (Budapesta) şi Abrakazabra (Debrecen). Charlie a primit premiul „EMeRTon”, premiul „Microfonul de aur”, premiul „ Liszt Ferenc” și Ordinul Naţional al Ungariei “Pentru Merit” în Grad De Cavaler. A fost desemnat cântărețul anului în Ungaria, a mai primit premiu pentru cel mai bun Disc, și cel mai bun album rock. Formația „Abrakazabra” din Debrețin are o particularitate prin abordarea unui repertoriu unic și variat, virtuozitatea membrilor trupei și modul de interpretare plin de energie al acestora reușind să inducă buna dispoziție încă de la primele acorduri.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns