Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PSD cere amânarea dezbaterilor privind Codul Fiscal. Sesiunea extraordinară se anulează

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Parlamentul urma să dezbată în această săptămână, în sesiune extraordinară, reexaminarea proiectului noului Cod fiscal, Senatul fiind prima Cameră convocată să ia în discuţie solicitarea preşedintelui, Camera Deputaţilor, for legislativ decizional, urmând să se reunească după ce Senatul se va fi pronunţat.

UPDATE: Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la finalul şedinţei BPN al PSD, că el şi-a făcut datoria şi a pus pe masa Parlamentului un Cod Fiscal foarte bun.

UPDATE: Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, luni, că sesiunea parlamentară extraordinară referitoare la Codul fiscal se anulează pentru că membrii Comisiei de buget nu au reuşit să elaboreze un raport.

UPDATE: Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat luni, la finalul şedinţei Coaliţiei, că PSD cere amânarea dezbaterilor parlamentare privind Codul Fiscal şi doreşte o reuniune a liderilor partidelor parlamentare pentru joi, astfel încât să se ajungă la o decizie politică.

UPDATE: Comisia juridică a Senatului a dat, luni, aviz favorabil cererii de reexaminare a Codului Fiscal, formulată de preşedintele Klaus Iohannis, potrivit preşedintelui Comisiei juridice, liberalul Cătălin Boboc.

Sesiunea extradordinară a Legislativului a fost precedată de discuţii tehnice privind Codul fiscal între reprezentanţii partidelor, la finalul întâlnirii de joi fiind anunţată propunerea de scădere a TVA în trepte, respectiv 20% de la 1 ianuarie 2016 şi 19% de la începutul lui 2017. În urma consultărilor s-a decis şi ca eliminarea supraaccizei la carburanţi să fie amânată până la 1 ianuarie 2017, scrie Mediafax.

Acordul tehnic a fost semnat doar de PNL, UNPR şi UDMR. Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că acordul nu e valabil deoarece nu are semnăturile PSD şi ALDE. PSRO, aliantul PNL în Parlament, susţine varianta cu 19% TVA.

Propunerile în acest sens ar urma să fie dezbătute în comisiile de specialitate ale Senatului, care vor propune plenului un raport, după ce va exista şi un punct de vedere al juriştilor referitor la procedură.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns