Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Consiliul Județean a decis să sprijine financiar toate echipele de fotbal din județ

consilierii au votat prompt si in unanimitate proiectele de hotarare de pe Ordinea de zi
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
consilierii au votat prompt si in unanimitate proiectele de hotarare de pe Ordinea de zi
consilierii au votat prompt si in unanimitate proiectele de hotarare de pe Ordinea de zi

Este foarte puțin probabil ca la noi să vină imigranți din Asia sau din alte zone

Luni, 31 august, începând cu ora 14, în Sala mică a prefecturii a avut loc ședința lunii în curs a Consiliului Județean (CJ) Satu Mare.

La ședința condusă de președintele Adrian Ștef care a avut la Ordinea de zi 10 proiecte de hotărâre și nelipsitul punct “Diverse” au participat 29 de consilieri. Au lipsit Szasz Proska (UDMR), Ștefan Keizer (FDG), dr. Virgil Enătescu (PNL) și Ioan Viman (PSD).

A asistat la dezbateri și apoi a expus câteva idei deputatul UDMR de Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

Bugetul județului a fost rectificat la 215,54 milioane lei

Bugetul local al Judeţului Satu Mare a fost aprobat la nivelul sumei de 215.545,50 mii lei atât la partea de venituri cât şi la partea de cheltuieli, potrivit anexelor aferente proiectului.

Anexele se referă la mai multe domenii, de la culte la Spitalele de Urgență, de Pneumoftiziologie și cel din Negrești sau de la Biblioteca județeană la Școala de artă.

De asemenea, în aceste anexe este prevăzută și repartizarea pe primării a sumelor defalcate din TVA destinate finanţării cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale.

A fost aprobată și lista lucrărilor de drumuri finanţate din bugetul local al Judeţului Satu Mare pe anul 2015.

Primul proiect este cel denumit “angajarea judeţului Satu Mare pentru susţinerea finanţării lucrărilor aferente obiectivului de investiţii Modernizarea unor drumuri judeţene în zona Bercu – Micula, etapa întâi, tronsonul drumului judeţean DJ194A dintre intersecţia DJ194A cu DJ194B în extravilanul localităţii Micula Nouă şi intersecţia DJ194A cu De29 din Comuna Lazuri, în cadrul proiectului „Pe două roţi între Turulung şi Magosliget” pentru perioada 2015-2016”.

Valoarea estimată în faza de Proiect Tehnic (PT) a lucrărilor este de 2.165.783,00 lei, din care organizarea de şantier este de 42.466,00 lei. Procentul de 10% din valoarea lucrării fără organizare de şantier este de 212.331,70 lei.

Ca urmare valoarea investiţiei pentru modernizarea DJ194A pe tronsonul de 3,3 km va fi de 2.948.862,23 lei, inclusiv TVA.

Un alt proiect aprobat în ședință a fost cel privind documentația tehnico-economică (Studiu de fezabilitate) pentru realizarea investiției ”Construire clădire hidroterpie în Parc Balnear Beltiug, județul Satu Mare”

Investiţia „Parc Balnear Beltiug”, are ca şi obiectiv lucrări de reabilitare şi lucrări de construire în zona Beltiug, judeţul Satu Mare. Valoarea totală a investiţiei este de 8.199,9358 mii lei, inclusiv TVA.

Toate proiectele de pe Ordinea de zi au trecut operativ prin consiliu, fiind aprobate cu unanimitate de voturi. Au fost propuse și făcute mici modificări la două dintre ele, dar și modificările au trecut fără dezbateri.

Stația de sub podul Decebal n-a deranjat pe nimeni

La punctul “Diverse” a luat cuvântul la început deputatul Kereskenyi care a rugat conducerea CJ și consilierii să nu permită ca navetiștii și elevii care vin cu microbuzele să fie lăsați la marginea orașului.

“Stația de sub podul Decebal n-a fost cea mai fericită soluție, dar nu a deranjat pe nimeni. Nu permiteți să rămână călătorii afară din oraș“, a spus dânsul printre altele.

Vicepeședintee Mircea Govor a spus că a făcut primele demersuri și a vorbit cu primarul municipiului reședință de județ să poată rezolva situația și că angajați ai consiliului vor verifica modul în care transportatorii respectă Programul și stațiile.

Dânsul a mai spus că alături de echipele de fotbal trebuie sprijinite și bisericile și pe viitor ca și până acum.

Președintele Ștef, la sugestia vicepreședintelui Mircea Govor a adăugat că vor fi sprijinite toate echipele de fotbal din județ și că la capitolul “Cultură, Culte și sport au fost alocați 588.000 lei din care pot primi sume de bani toate cele 55 de echipe ce funcționează în județ.

Consiliera UDMR, Eva Mărginean a întrebat conducerea județului dacă au avut loc discuții cu Poliția de Frontieră, Poliția și Spitalul județean și dacă s-au făcut pregătiri în vederea primirii unor eventuali imigranți.

Adrian Ștef a răspuns că într-un fel, e bine că nu suntem încă în zona Shengen, pentru că imigranții se îndreaptă în majoritate către țările dezvoltate și trec prin cele de la marginea spațiului Shengen. În plus, județul nostru este arondat adăpostului pentru imigranți amenajat în Maramureș.

Se speră însă că la noi nu vor veni deloc imigranți, ba chiar este puțin probabil să vină, a conchis vorbitorul

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Creşte exportul de carne de porc

Asculta acest articol     După ridicarea restricţiilor privind livrarea către abatoare a porcilor proveniţi din gospodăriile populaţiei, situaţia cărnii pe