Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Trecerea de la acvacultura clasică la cea ecologică este susţinută din bani europeni

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Peste proaspa
Peste proaspat

Sunt puţin românii care se încumetă să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea unor afaceri în acvacultură. Cei care au făcut o asemenea investiţie, se pare că în marea lor majoritate intenţionează să treacă de la acvacultura clasică, la cea ecologică. Demersul poate fi susţinut financiar pe seama accesării de fonduri europene în limita a 3.000 lei/hectar.

Pot fi amenajate corespunzător normelor actuale şi fermele piscicole mai vechi, deschis publicului şi/sau producţiei cu zeci de ani în urmă.

Pentru a primi statutul ecologic, exploataţia trebuie să respecte un prag maxim de familii de peşti în bazinele de populate. Una din condiţii este foarte importantă pentru acvacultura ecologică, adică, să nu se depăşească cantitatea de 1.500 de kg la hectar. Într-un bazin de aproximativ 5.000 de metri pătraţi suprafaţă intră cam 15 familii de crap. Peştele trebuie să aibă o libertate deplină de mişcare. Nu se admite suprapopularea de dragul producţie.

De regulă reproducătorii se aduc din Germania cu scopul de asigura un material biologic de mare calitate, provenit dintr-o fermă ecologică.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns