Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Europarlamentarul român Laurenţiu Rebega propune anularea subvenţiei la plata unică pe suprafaţă

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

De o bună vreme fermierii români se manifestă nemulţumiţi faţă de diferenţele mari în cazul subvenţiilor în diverse ţări ale Uniunii Europene – UE, implicit a unei concurenţe neloiale. Asta în condiţiile în care atât fermierii din România, cât şi cei de Franţa sau Germania au la îndemână acceeaşi piaţă de desfacere,în vreme ce sprijinul financiar diferă mult. Românii sunt net dezavantajaţi şi nu sunt competitivi în ceea ce priveşte preţurile de vânzare. Pentru a asigura şanse egale tuturor fermierilor europeni, recent, europarlamentarul român, Laurenţiu Rebega, membru în Comisia de Agricultură, a lansat o propunere cel puţin ciudată. Potrivit acestuia, România ar trebui să propună Comisiei Europene – CE, anularea subvenţiei acordate ca plată unică pe suprafaţă.

Banii economisiţi să fie utilizaţi pentru dezvoltarea unor sectoare prioritare şi pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al fermierilor. Europarlamentarul român şi-a făcut publice gândurile în cadrul întâlnirilor cu anumite organisme de presă de la Bruxelles. Propunerea urmează să fie discutată cu reprezentanţii fermierilor români, înainte de a o lansa în CE, probabil în următoarea sesiune.

După cum subliniază publicaţia Recolta.eu: Argumentaţia lui Laurenţiu Rebega este simplă. Odată cu eliminarea subvenţiilor inegale, dispare concurenţa neloială dintre fermierii europeni.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Blam parlamentarilor

Asculta acest articol Sătmăreanul Vasile Mic, dezamăgit de unii parlamentari români, le adresează următorul text: “Parlamentarilor României care şi-au votat