Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Emanuel Gyenes a cucerit titlul cu numărul 8 la enduro

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pilotul sătmărean este cu gândul la Dakar 2016

gyenesCampionatul Naţional de enduro s-a terminat pentru Emanuel Gyenes, pilotul de la Autonet Motorcycle Team. Sătmăreanul şi-a trecut în cont cel de-al 8 lea titlu din carieră în această competiţie.

Ultima etapă s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute în Valea Hurezului. Piloţii de la clasa A au avut de parcurs de patru ori traseul de aproximativ 50 de kilometri, două ture sâmbătă, iar două duminică. “A fost un traseu mai rapid care mie îmi place şi nu foarte dificil. În prima zi n-am întâmpinat probleme cu vremea, însă duminică a venit ploaia. Nu m-a afectat prea tare, eram aproape de finish. Nu am forţat, am tras la siguranţă”, ne-a declarat Mani Gyenes. Sătmăreanul a terminat pe primul loc în toate cele trei etape care le-a avut ediţia 2015 a Campionatului Naţional. Un alt sătmărean, Cristian Ardelean, a reuşit să câştige titlul la clasa C, la limită cu două puncte. Este primul trofeu cucerit de pilotul sătmărean.

În ceea ce-l priveşte pe Mani Gyenes, acesta este cu gândul la Dakar 2016. Însă până atunci, mai are de concurat la ultima etapă din cadrul Campionatului Naţional de endurocross, din Ungaria. Acolo, se află pe primul loc în clasamentul general însă are doar un punct avans faţă de locul 2. Totul se va decide în ultima rundă programată pe 24 octombrie.

“Cu Dakar totul este în regulă. Aştept să-mi vină motocicleta săptămâna viitoare, un KTM 450 Rally Replica. Cu taxa de înscriere totul este în regulă. Motocicleta va trebui trimisă în 20 noiembrie în Franţa. Deocamdată nu m-am hotărât la ce clasă să particip”, ne-a transmis riderul sătmărean. Printre altele, Mani va participa şi la două expoziţii de motociclete în Bucureşti şi în Germania.

Altfel, ediţia 2016 a Raliului Dakar va lua startul la Bueno Aires pe 3 ianuarie. Organizatorii au apelat la planul B după retragerile succesive ale Perului şi Chile. Va avea acelaşi număr de etape (13) şi acelaşi număr de probe speciale (13). Toate etapele vor avea loc în Argentina şi Bolivia.

Între 3 şi 16 ianuarie (zi de odihnă 10 ianuarie), traseul este următorul: Buenos Aires, Villa Carlos Paz, Termas de Rio Hondo, Jujuy, Uyuni, Salta, Belen, La Rioja, San Juan, Villa Carlos Paz, Rosario.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns

Lamine Yamal Rescrie Istoria la Euro 2024, Depășindu-l pe Pele!

EURO 2024

Lamine Yamal rescrie istoria la Euro 2024, depășindu-l pe Pele!

A devenit cel mai tânăr marcator din istoria turneelor finale, europene sau mondiale, luându-i recordul lui Pele. E printre favoriți la titlul de cel mai bun jucător de la Euro 2024. S-a calificat în finala Europeanului, marcând probabil golul turneului. Și toate astea, înainte de a face 17 ani. Pe care îi împlinește azi, cu o zi înaintea finalei.