Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Oana Pellea va deschide cea de-a treia ediţie a TIFF Mureş

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Oana Pellea în "Vocea umană"
Oana Pellea în “Vocea umană”

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) Mureş, care va avea loc în perioada 9 – 11 octombrie, va fi deschisă de Oana Pellea, care va putea fi văzută de public într-o dublă ipostază, de actriţă de teatru şi actriţă de film.

‘TIFF Mureş va debuta cu o seară specială, dedicată actriţei Oana Pellea. Spectatorii vor avea şansa să o vadă în dublă ipostază pe una dintre cele mai talentate actriţe din România ultimelor decenii. Oana Pellea va fi prezentă atât pe scenă, în spectacolul ‘Vocea umană’, cât şi pe marele ecran, în filmul ‘Stare de fapt’, în regia lui Stere Gulea’, au arătat organizatorii TIFF, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, spectacolul ‘Vocea umană’ de Jean Cocteau, în regia Sandei Manu – pentru care Oana Pellea a fost nominalizată la Premiile UNITER din 2012 – va fi prezentat, în 9 octombrie, la Teatrul Ariel din Târgu Mureş, de la ora 19:00.

‘O oră şi jumătate mai târziu, o vom regăsi pe Oana Pellea pe marele ecran, alături de Mircea Rusu şi Dan Condurache, în ‘Stare de fapt’, propunerea României la Oscarul pentru Cel mai bun film străin în 1997. Filmul, proiectat la Teatrul Naţional Târgu Mureş, spune povestea unei asistente, interpretate de Oana Pellea, căreia i se înscenează un furt pentru a fi convinsă să uite abuzurile făcute de un ofiţer de Securitate în timpul Revoluţiei din 1989, premiat între timp cu un certificat de revoluţionar. La finalul filmului, Oana Pellea va rămâne în sală pentru o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu publicul’, se mai arată în comunicat.

Organizatorii TIFF Mureş promit trei zile pline de invitaţi speciali, filme în premieră, concerte şi evenimente.

‘Cu un program ce combină filmele româneşti cu cele maghiare recente, premiate la festivaluri, dar şi cu producţii europene şi sud americane, TIFF Mureş îşi propune, la cea de-a treia ediţie, să surprindă publicul local cu tematici foarte variate, abordate de regizori din generaţii diferite. Scurtmetrajele din competiţia oficială TIFF 2015 se regăsesc şi ele în programul festivalului, la fel şi filmele dedicate copiilor şi adolescenţilor’, mai subliniază documentul.

Preşedintele TIFF, Tudor Giurgiu, a menţionat că în acest an au fost incluse în program mai multe filme documentare, ‘păstrând însă stilul eclectic al întregii selecţii’.

‘Avem documentare care vorbesc despre povestea evreilor din România emigraţi în perioada comunistă dar şi unele cu teme din zona muzicală. Aproape toate filmele româneşti pe care le prezentăm vor avea cel puţin un invitat din echipa de filmare care să poată discuta cu publicul şi să îi ofere o altfel de perspectivă asupra peliculei’, a afirmat regizorul.

TIFF se va derula la Târgu Mureş la: Teatrul Naţional, Teatrul Ariel, Cinema Arta şi Palatul Culturii, Casa de Cultură şi clubul J’ai Bistrot.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns