Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Băsescu şi Geoană pregătesc o nouă alianţă politică

Traian Băsescu și Mircea Geoană
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Traian Băsescu şi Mircea Geoană
Traian Băsescu şi Mircea Geoană

Pe scena politică se pregăteşte o alianţă şoc, între cei doi finalişti ai alegerilor prezidenţiale din 2009, Mircea Geoană şi Traian Băsescu.

UPDATE: Mircea Geoană (PSRO) se dezice total de Traian Băsescu (PMP)
Surse din mediul politic au dezvăluit pentru dcnews că Oana Mizil l-a vizitat zilele trecute pe Traian Băsescu pentru că există tatonări în vederea unei noi alianţe politice, între PMP şi PSRO, formaţiunea condusă de Mircea Geoană.

Analiştii spun că PSRO nu are structuri în teritoriu, iar ca vector politic îl are doar pe Mircea Geoană, în contextul problemelor pe care le are Marian Vanghelie în justiţie. De cealaltă parte, PMP are nevoie de astfel de alianţe, pentru că s-a plafonat la un scor de sub 5%.

Problema pentru PMP este că Traian Băsescu poate tracta partidul şi îi poate aduce câteva procente în plus, însă acest plan nu funcţionează la alegerile locale, pentru că fostul preşedinte nu poate candida decât la o singură primărie. Deci, rămân alte zeci de primării descoperite, unde sprijinul lui Traian Băsescu nu va fi resimţit de PMP, arată politologii.

S-a mai discutat de o alianţă electorală între PMP şi Partidul M10, condus de Monica Macovei, însă de actualitate este ipoteza unei alianţe Băsescu – Geoană.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns