Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Liceenii nu se înghesuie să candideze pentru funcţii în consiliile elevilor

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ban-MihaelaOdată cu începerea anului şcolar, Consiliul Naţional al Elevilor anunţă o nouă serie de alegeri în singurul for reprezentativ al elevilor din România. Conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al structurii, în fiecare unitate de învăţământ va fi ales câte un lider, respectiv în fiecare judeţ, regiune şi ulterior la nivelul ţării.


Deocamdată au loc campanii de alegeri în consiliile şcolare ale elevilor (CSE) din judeţ. Zilele trecute, am asistat la o astfel de campanie desfăşurată cu mare fast la Colegiul Naţional Doamna Stanca Satu Mare. Mai concret, candidata la funcţia de preşedinte şi-a prezentat programul electoral în sălile de clasă ale colegiului.
Pentru a afla detalii despre stadiul şi desfăşurarea alegerilor în şcolile din judeţ, am stat de vorbă cu Mihaela Ban, actuala preşedintă a Consiliului Judeţean al Elevilor. Interlocutoarea ne-a spus că în aceste zile are loc evaluarea dosarelor candidaţilor şi campania de algeri în CSE. “Nu e mare concurenţă. Elevii spun că nu au timp şi nu sunt motivaţi”, ne spune ea, precizând că o dată limită stabilită pentru alegeri a fost amânată şi reprogramată pentru 13 octombrie. În aceste condiţii, data pentru desfăşurarea alegerilor la nivel de judeţ încă nu a fost stabilită.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns